Splash
Konačno se otvorila

Udovica omiljenog komičara: 'Morali smo odvojeno spavati, pa je Robin mislio da se rastajemo'

Obitelj slavnog glumca tek je nakon njegove smrti otkrila kako je on bolovao od demencije, uskoro o njegovoj borbi izlazi dokumentarni film "Robin's Wish".

Udovica omiljenog komičara Robina Williamsa otvara se o gubitku "najveće ljubavi koju je ikad osjetila", Susan Schneider Williams najavila je dokumentarac "Robin's Wish" (Robinova želja). U filmu je prikazana borba ovog Oskarom nagrađenog glumca s Lewyjevom demencijom, to je bolest mozga koja je utjecala na njegovo razmišljanje, memoriju i kretanje, što ga je na kraju dovelo do stanja u kojem je izvršio samoubojstvo u kolovozu 2014. kada je imao 63 godine.

"Bio je to čovjek koji je bio nevjerojatno bogat i dubok, te toliko upućen u čovječanstvo i kulturu, a humor mu je bio poput tajnog oružja", prisjetila se Susan. "Bilo je toliko puta kad bi vidio da nekoga treba podignuti, a onda bi samo ubacio malo humora na pravi način da napravi razliku", kazala je.

Bolest od koje je Williams obolio, Lewyjeva demencija je druga najčešća vrsta progresivne demencije, nakon Alzheimerove bolesti. Međutim, liječnici su glumcu isprva postavili krivu dijagnozu te je njegova obitelj tek godinama nakon Robinove smrti, saznala istinu o njegovoj zdravstvenoj borbi.

Kriva dijagnoza

"Robin i ja smo znali da se tu događa nešto više. Bio je u pravu kada mi je rekao da samo želi resetirati svoj mozak. U tom sam mu trenu obećala da ćemo saznati o čemu se radi. Nisam znala da će to biti nakon što je on preminuo", kazala je udovica.

Osim netočne dijagnoze, dobili su i neke savjete poput onog da moraju spavati u odvojenim sobama zbog medicinskih razloga, kako bi Robin mogao bolje spavati budući da se borio s nesanicom.

U.S. actor Robin Williams poses for photographers during a photo call in Rome November 15, 2005. Williams is in Italy to promote his latest movie 'The Big White', opening on November 18. REUTERS/Alessia Pierdomenico - RP2DSFHVKPAB
REUTERS
Robin Williams snimljen u studenom 2005.

"Kazao mi je: 'Znači li to da se rastajemo?' To je bio vrlo šokantan trenutak. Kada shvatite da je vaš najbolji prijatelj, vaš partner, vaša ljubav - iza velikog ponora negdje. Ne shvaćate gdje je, ali da nije u realnosti. To je bio jako težak trenutak", opisala je udovica dio njihove zajedničke borbe.

Schneider Williams je ranije objasnila i naslov dokumentarca te da je Robinova "želja" bila da "pomogne svima nama da se manje bojimo".

Pročitajte i:

Posljednji dani Robina Williamsa: Plakao je svakog dana, bio je to čovjek koji se bojao

Robin Williams - komičar koji je djecu nazvao po junacima video igrica

Poznati glumac Robin Williams pronađen mrtav

Linker
09. travanj 2024 02:19