odlazak velikana

U Rimu preminuo Siniša Mihajlović

Legendarni srpski nogometaš godinama se borio s leukemijom, a iako ju je u nekoliko navrata pobjeđivao posljednjih dana stanje mu se pogoršalo.

Siniša Mihajlović, jedan od najboljih nogometaša, a kasnije i trenera, s ovih prostora preminuo je u Rimu nakon duge i teške bolesti u 53. godini života, javlja La Gazzetta dello Sport.

Vijest je uskoro potvrdila njegova obitelj.

"Njegova supruga Arijana, s djecom Viktorijom, Virginijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, nećakinjom Violantom, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi objavljuju nepravednu i preranu smrt svog supruga, oca, uzornog sina i brata - Siniše Mihajlovića. Jedinstven čovjek, izvanredan stručnjak, svima dostupan i dobar. Hrabro se borio protiv opake bolesti. Zahvaljujemo liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga godinama pratili, s ljubavlju i poštovanjem, posebno dr. Francesca Bonifazi, dr. Antonio Curti, prof. Alessandro Rambaldi i dr. Luca Marchetti. Siniša će uvijek ostati s nama", stoji u izjavi obitelji.

Mihajlović je preminuo u bolnici u Italiji okružen svojom obitelji. Iako je nekoliko puta pobijedio tešku bolest, njegovo se zdravstveno stanje naglo pogoršalo posljednjih dana.

image

Vijest je potvrdila obitelj

MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA

Rođen je 20. veljače 1969. u Vukovaru, a profesionalnu nogometnu karijeru započeo je 1988. u Vojvodini. Dvije godine kasnije kupila ga je Crvena zvezda za milijun tadašnjih maraka, što je bio rekordan iznos u jugoslavenskom nogometu.

Dvije godine kasnije zaigrao je za talijansku Romu, a potom u Sampdoriji, Laziju te Interu, gdje je i zaključio svoju igračku karijeru.

image

Bio je jedan od najboljih nogometaša s ovih prostora

TIM PARFITT/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih kupova, Ligu prvaka, Kup pobjednika Kupova, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Europe i tri superkupa Italije.

Vlasnik je rekorda u Seriji s 28 postignutih golova iz slobodnog udarca.

image

2019. godine dijagnosticirana mu je leukemija

MAIRO CINQUETTI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Mihajlović je sredinom 2019. godine doznao da boluje od leukemije.

"Kada sam dobio vijest, to je bio pravi udarac. Sjedio sam i plakao danima, život prolazi pred očima. Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, ja ću se suočiti s tim, isprsit ću se gledajući je u oči, onako kako sam to uvijek činio", rekao je.

Linker
25. travanj 2024 10:08