ALESSIA PIERDOMENICO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ALESSIA PIERDOMENICO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Najduži razvod

U javnost procurio e-mail koji je Angelina lani poslala Bradu

Osim nesmiljene borbe za skrbništvo nad maloljetnom djecom, njihova ogorčena borba za financijski nadzor nad posjedom u Provansi, dobila je novi obrat.

Prošlo je šest godina otkako je Angelina Jolie podnijela zahtjev za razvod od Brada Pitta, a prije dvije godine sud ih je proglasio formalno slobodnima. Međutim, sve su osim toga. Kao da traže načine kako još više povrijediti jedno drugo, kako bivšem partneru što bolnije zariti nož u leđa dok njihova maloljetna djeca Zahara, Shiloh, Knox i Vivienne (Maddox i Pax su punoljetni) bez riječi promatraju na koje se "inventivne" načine njihovi roditelji pokušavaju uništiti.

Protutužba koju je jesenas, na sudu u Los Angelesu, podnijela holivudska glumica zbog vinarije Miraval, navodi na pomisao da je njihov ogorčeni rat postao svrha samom sebi svrha. To je njen odgovor na njegovu tužbu zbog (nelegalne?) prodaje polovice vlasništva nad posjedom i vinarijom u Provansi, a kupac je ruski oligarh Jurij Shefler. Prije toga šokirala je javnost iznoseći detalje o Bradovom fizičkom napadu na nju i djecu u privatnom zrakoplovu 2016., kada su se iz Provanse vraćali u Ameriku - što je, pokazalo se, bio povod za razvod.

"Gušio je jedno od djece, drugo udario drugo u lice, prolio pivo po meni nakon čega me je zgrabio, gurao ju i vikao na mene tijekom leta", stoji u dokumentima.

image

S djecom na crvenom tepihu.

SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Brad je to zanijekao i odgovorio joj ponovnim pokretanjem glazbenog studija Miraval na svom dijelu posjeda, svjestan da Angelinu to nervira ali ništa ne može poduzeti. Ili ipak može?

Premda je prodala svoj udio u vinariji, Angelina od Brada traži odštetu od 250 milijuna dolara izgubljene dobiti, piše The Cut. Tvrdi da ju je namjerno pokušao isključiti iz upravljanja vinarijom kako bi joj uskratio zaradu nakon njihovog razlaza. U tužbi stoji da ju je Brad pokušao izgurati iz vinarije "kao odmazdu za razvod braka, zahtjev za podjelu skrbništva nad maloljetnom djecom i osigurati da ona nikad ne vidi ni novčića od zarade vinarije prije nego što ju je prodala."

Uz to, optužuje ga da je nakon razvoda jednostrano upravljao vinarijom i da ju je "odbio" kada je pokušala dobiti više informacije i više kontrole pri upravljanju Chateau Miravalom.

image

Posjed razdora.

STEVE BENNETT/VISUAL/PROFIMEDIA

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio mail koji je Angelina prošle godine napisala Bradu. Uvod je emotivan, prisjeća se njihovog vjenčanja i činjenice da se nadala kako će na tom imanju s njim ostarjeti. A potom navodi da je posjed mjesto koje označava početak kraja njihove obitelji. Kaže da se nagledala "bezobzirnog ponašanja, novca potrošenog na načine na koji ne bi odobrila i odluka o kojima nije bila konzultirana". Ukratko, jako je povrijeđena manjkom interesa za dijeljenje posla i "nedostatkom promjene u nešto što bi bilo zdravije za djecu". To ju je navelo da proda svoj dio imanja, a nedavno je pokrenula i financijski pozamašnu tužbu.

Premda se radi o ogromnom iznosu, čini se da im novac uopće nije važan (oboje su vrlo bogati). Njezino potraživanje zapravo je 250 milijuna razloga za mržnju kojom se oboje hrane, a njihova djeca sve to gledaju. I šute.

Linker
24. travanj 2024 03:03