Daniel Radcliffe uživa glumiti u vanžanrovskim projektima

 ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
‘Miracle Workers‘

Transformacija koju nitko nije očekivao: Daniel Radcliffe za seriju ‘isklesao‘ liniju

Sretan je što niti jedan lik koji je tumačio u do sada snimljene četiri sezone, ne podsjeća na Harryja Pottera, malog čarobnjaka koji ga je proslavio.

Sretan je što niti jedan lik koji je tumačio u do sada snimljene četiri sezone, ne podsjeća na Harryja Pottera, malog čarobnjaka koji ga je proslavio.

Čini se da britanski glumac Daniel Radcliffe bira uloge slijedeći, među ostalim, dva bitna kriterija. Prvi je da u novom filmu gledatelje ne podsjeća na Harryja Pottera, lika koji ga je proslavio, a drugi je da se projekt ne uklapa u okvir blockbustera. Primjerice, u otkačenoj akcijskoj komediji "Lost City" nadahnuto glumi zloćka: očito je kako je jedva dočekao da mu ponude takvu ulogu.

Ovaj put pridružio se holivudskom glumcu Steveu Buscemiju u seriji "Miracle Workers" američkog televizijskog kanala TBS. Radi se o antologijskoj seriji čiji je autor Simon Rich, američki komičar, spisatelj i scenarist. Objavio je dva romana i oko šest zbirki humorističkih priča, prevedenih na više od desetak jezika. Dio svog spisateljskog opusa pretočio je u scenarij serije koja se prikazuje od 2019. godine.

image

Inače visok 165 cm, za ulogu Sida je ‘nabacio‘ mišiće

TBS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Dosad su snimljene četiri sezone, a u svakoj isti cast glumaca tumači nove uloge, u stvarnosti koja se stubokom razlikuje od prethodne sezone. Zajednički nazivnik su im urnebesne reference na poznate filmove poput "Mad Maxa", "Dogme" i "Terminatora" te činjenica da se temelje na literarnim djelima Simona Richa.

Daniel Radcliffe dio je postave još od prve sezone: počeo je ulogom anđela Craiga zaduženog za rješavanje svih molitvi čovječanstva. U trenutku kad njegov šef, Bog, odluči uzeti pauzu i baviti se svojim hobijima, Craiga zatekne izvanredna situacija u kojoj mora spriječi uništenje Zemlje. Druga sezona odvija se u mračnom srednjem vijeku, temelji se na Richovoj kratkoj priči "Revolucija" a zvijezda "Harryja Pottera" tumači ulogu princa Chauncleyja Pretty Coola.

image

S komičarem Alom Yankovicem na prošlogodišnjoj premijeri filma Weird: the Al Yankovic Story‘

LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK

U trećoj sezoni Daniel Radcliffe glumi svećenika Ezekiela Browna koji vodi svoju glađu pogođenu pastvu u potragu za boljim životom. Četvrta sezona premijerno je prikazana u srpnju ove godine, gledatelje odvodi u postnuklearni, apokaliptični svijet: Radcliffe je ovaj put u ulozi Road Warriora Sida koji vodi svoju bandu, War Dog Scraps, kroz Pustopoljinu u potrazi za normalnijim životom.

image

S partnericom Erin Darke i njihovim sinom rođenim u travnju, na štrajku pisaca i glumaca u New Yorku

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

U finalu sezone glumac se skinuo u bijele gaće kako bi se manijakalno borio s robotima. Serija iz sezone u sezonu ima sve više poklonika željnih sadržaja koji se opiru klasifikaciji u standardne, žanrovske "ladice", dijelom i zbog sjajnog Stevea Buscemija te nekadašnje dječje zvijezde. S posebnim guštom uživili su se u pomaknute likove i situacije, puštajući gledatelje da pogađaju reference i zabavljaju se njihovom reinterpretacijom.

Linker
28. travanj 2024 04:59