PAP/AVALON/PROFIMEDIA
O OVOME NIJE SANJAO

Tom Cruise ostao bez riječi nakon komentara koji je dobio od velikog Stevena Spielberga

Legendarni redatelj imao je samo riječi hvale na Cruiseovu odluku da nagovori Paramount da "Top Gun: Maverick" ne puste na streaming servise.

Legendarni redatelj imao je samo riječi hvale na Cruiseovu odluku da nagovori Paramount da "Top Gun: Maverick" ne puste na streaming servise.

Dva holivudska velikana, Tom Cruise i Steven Spielberg, imali su vrlo srdačan susret na svečanom ručku nominiranih za Oscara ovog ponedjeljka. Slavni redatelj privukao je glumca u zagrljaj i oduševio ga lavinom pohvala na račun njegovog hit blockbustera "Top Gun: Maverick", koji je nominiran za najbolji film.

"Spasio si du*e Hollywooda, a možda si spasio i distribuciju u kinima. Ozbiljno, ‘Maverick‘ je možda spasio cijelu kino industriju", rekao je Spielberg Tomu, a njihov je razgovor ostao zabilježen na snimci koja kruži društvenim mrežama.

Naime, želja filmskog studija Paramount za vrijeme pandemije bila je da nastavak Cruiseovog klasika iz 1986. godine puste na streaming servis. Međutim, glumac se tome protivio i naposljetku ih je nagovorio da se film prikaže u kinima umjesto na malim ekranima. Ispostavilo se kako je Tomov savjet bio vrijedan čak 1,48 milijardi dolara, koliko je "Top Gun: Maverick" zaradio od prikazivanja u kinima diljem svijeta u svibnju prošle godine.

image

Tom Cruise na svečanom ručku Oscara

CHRIS DELMAS AFP

Film je također "zaradio" i impresivnih šest nominacija za Oscara, a zanimljivo je kako ga Cruise isprva nije želio snimiti. Redatelj Joseph Kosinski došao je u Pariz, gdje je Tom tada snimao "Nemoguću misiju", i uhvatio ga u pauzi od pola sata kako bi ga nagovorio da snimi nastavak "Top Guna".

“U biti sam imao 30 minuta da predstavim ovaj film, što nisam shvatio dok smo letjeli. Ali kad sam stigao tamo, otkrio sam da Tom stvarno ne želi napraviti još jedan ‘Top Gun‘. Bio je to jedan od onih trenutaka koji kao redatelj imate na svakom filmu, kada na licu mjesta morate obrazložili zašto bi ovaj film trebao biti snimljen. Imao sam 30 minuta za to”, prisjetio se.

Linker
27. travanj 2024 14:23