Kći je uz njega

Teški dani legende: Brazilski mediji javljaju da je veliki Pele smješten na palijativni odjel

Nogometaš boluje od raka crijeva, a navodno je prestao reagirati na kemoterapiju, kako javljaju mediji iz njegove zemlje prebačen je na palijativni odjel.

Dok se najbolji nogometaši današnjice bore za svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu u Katru, jedna od najvećih nogometnih legendi ulazi u posljednje trenutke svog života. Jasno je to po tužnim vijestima koje dolaze iz Brazila, naime kako javljaju tamošnji mediji veliki Pele premješten je na palijativni odjel bolnice. To je uslijedilo nakon što je nogometaš prestao reagirati na kemoterapiju kojom se pokušao suzbiti rak crijeva od kojeg je obolio.

Ovaj 82-godišnjak je prošli tjedan primljen u bolnicu, a trenutno mu na palijativnom odjelu olakšavaju boli, javljaju svjetski mediji. Primljen je u Bolnicu Albert Einstein u Sao Paolu u utorak, javljeno je kako je bio natečen, a srce mu je otkazivalo.

image

Pelea nisu zaboravili navijači u Katru

FLORENCIA TAN JUN/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA

U četvrtak je objavljena nova vijest da mu je stanje stabilno, a uz ovog trostrukog osvajača Svjetskog kupa je cijelo vrijeme njegova kći Kely. "Nema razloga za brigu", rečeno je taj put.

Međutim, Folha de Sao Paulo u subotu javlja da tijelo legendarnog nogometaša više ne reagira na kemoterapiju kojoj je podvrgnut od prošlog rujna. Javljaju kako je Pele premješten na palijativni odjel i više neće prolaziti invazivne zahvate ili tretmane. Brazilski navijači u Katru obožavanom nogometašu, koji je uzor mnogim igračima svijeta, odali su počast na utakmici protiv Kameruna, kada su preko cijele tribine razvili ogromnu zastavu s njegovim likom.

Linker
24. travanj 2024 16:26