mjesec promjena

Televizijski transferi: Tri domaće voditeljice odlučile se na zaokrete u karijerama

Najviše pažnje privukla je smjena na voditeljskoj poziciji showa "Ples sa zvijezdama".

Veljača 2023. godine mjesec je televizijskih transfera i karijernih zaokreta. Najviše pažnje privukla je smjena na voditeljskoj poziciji showa "Ples sa zvijezdama". Iako je za svoj rad u prošloj sezonu Maja Šuput pokupila pohvale, odlučila je da joj je jedna sezona dosta, a o razlozima je progovorila za Gloriju.

Umjesto nje show će voditi Tamara Loos, koju smo posljednjih godina mogli samo slušati na radiju, iako je svojedobno radila na HRT-u. Nova voditeljica "Plesa sa zvijezdama" ima 36 godina, rođena je u Zagrebu i dugogodišnja je televizijska i radijska voditeljica, iako je diplomirana ekonomistica. Karijeru je još kao tinejdžerica započela u Dječjem programu na HRT-u gdje je vodila emisije ‘Briljanteen‘ i ‘Nulti sat‘. Dugo godina radila na lokalnoj zagrebačkoj postaji Antena Zagreb, a trenutno je dio postave Top radija.

image

Igor Mešin i Tamara Loos

RANKO ŠUVAR/CROPIX

"Što mi ljudi više ponavljaju da se bliži taj dan, to mi je trema veća. Zapravo sam najmirnija kad sam ovdje na probama, a postala sam nemirna kad nisam ovdje, 1000 misli mi ide kroz glavu. Redoslijed je ovakav: ja to ne mogu, kako ću ja to, past ću, nešto će se dogoditi... Kad sam tu onda sam cool, u sigurnim rukama, svi se brinu za mene, sve je pod kontrolom. Jer su stvarno svi fokusirani. To mi daje samouvjerenost, ali najgore je čovjeku sa svojim mislima. Mislim da ću spavati na Novoj TV, od sada do nedjelje. U studiju", našalila se Tamara u razgovoru za Gloriju.

Ana Radišić prije četiri je dana objavila da se oprašta od RTL-a. "Glazba. Obilježila je moj televizijski put i život. S njom sam došla prije pet godina u RTL obitelj. Postala dio obitelji, prihvaćena od strane svakog, svakog kotačića od ulaznih vrata, porte do uprave, montaže, šminke, režije i kamera.. otvorenog srca i osmijehom. Svakog pojedinca", započela je svoju emotivnu objevu.

image

Ana Radišić

ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX

"Rasla, razvijala se, uz novinarstvo, uredništvo,reporterstvo,voditeljstvo dobila povjerenje kreirati. Ono najljepše u televizijskom smislu- stvarati iza kamera. Ući u cipele kreativnog producenta, autora..imati priliku učiti kroz ljude i procese stvaranja o poslu koji Volim najviše na svijetu, ali učiti i o sebi. Biti i postati kvalitetnije biće u profesionalnom, a pogotovo životnom smislu. Uz puno izazova stekla sam znanje, uspomene i Ljude koji su mi osim kolega postali prijatelji, a neki i obitelj. Zahvalna na svakom danu provedenom na televiziji opraštam se svojim najdražim putovanjem i projektom. Glazbom. HVALA dragi moj RTL za sve!", napisala je.

Nekoliko dana kasnije otkriveno je da ulazi u show "Zvijezde pjevaju", ali ne kao voditeljica, već kao jedna od natjecateljica s mentorom Alenom Đurasom. Ipak, sve se glasnije šuška da je to tek prvi korak, a nakon toga bi Ana mogla zamijeniti ili Ivu Šulentić ili Doris Pinčić Guberović. Naime, Iva je u emisiji objavila da čeka prinovu, a Doris je to otkrila ekskluzivno za Gloriju pa se očekuje da će se na neko vrijeme povući s malih ekrana.

Posljednji transfer za koji smo doznali ovih dana ona je nekadašnjeg RTL-ovog zaštitnog lica Amele Čilić. Novinarka i voditeljica koja je provela 19 godina na RTL-u prije nego je nakratko otišla na UNA TV, novo je pojačanje informativnog programa Nove TV. Amela se pridružila timu Dnevnika.

image

Amela Čilić

NOVA TV

‘‘S mnogim kolegama s Nove TV se poznajem dugi niz godina i svi su vrhunski profesionalci. S nekima sam već radila i veselim se ponovnoj suradnji, druge sam upoznala na različitim novinarskim zadacima, a ostale jedva čekam upoznati i postati dio tima.‘‘, rekla je.

Linker
23. travanj 2024 17:47