Matea Smolčić Senčar
'1 na 1' s popularnom voditeljicom

Tatjana Jurić sasvim otvoreno o zarukama, trudnoći, svojoj najvećoj ljubavi i, naravno, modi

Zahvaljujući postojanoj liniji 38-godišnja radijska voditeljica još stane u maturalnu haljinu i rijetko mijenja 'postav' svojih ormara: Vjerna je kvalitetnoj i dugotrajnoj odjeći, a takva je i u poslu, ljubavi, prijateljstvu... Vođenje radijskog programa u doba koronavirusa znači, uz ostalo, da u studiju nema gostiju te da se mikrofoni dezinficiraju podjednako učestalo kao i ruke. Vrijedi to pravilo i na Narodnom radiju, najslušanijoj hrvatskoj radijskoj postaji, koja se može pohvaliti i najljepšom radijskom voditeljicom u Hrvatskoj - Tatjanom Jurić.

Kako je radio zahvaljujući društvenim mrežama djelomice postao i vizualni medij, slušatelji Narodnog mogu uživati ne samo u Tatjaninom glasu i govornim bravurama, nego i u njezinom liku, koji mnogi pamte još iz vremena dok je bila voditeljica na RTL televiziji. Premda je od tada prošlo cijelo desetljeće, to se na licu i stasu magistre politologije Tatjane Jurić (38) gotovo ne primjećuje. Nije od osoba koje bi se time hvalile, ali još stane u svoju čipkastu haljinu koju je nosila na maturalnoj večeri, otkriva za magazin Gloria.

Postojanost svoje linije pripisuje tatinim dalmatinskim genima, doma skuhanim jušnim jelima i redovitom vježbanju, na što je prisiljena zbog davne ozljede kralježnice.

11.03.2020.zagreb.
tatjana jurić- moda
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar

Nikad nije trčala za modom

- Neki dan sam na posao došla u trapericama koje sam nosila 2004., kad smo snimali najave za novu televiziju koja tek dolazi - RTL. Jednu kožnatu jaknu nosim već deset godina. Malo sam više za nju izdvojila, ali znam da ću svako proljeće hodati u njoj. Ne vidim zašto bih morala odustati od te jakne i svake sezone trošiti novac na neku drugu. Nisam taj tip potrošača. Zadnje sam kupila jedan konkretan kaput kad sam bila kod frendice u Beču, nije bio preskup, ali sigurna sam da ću ga nositi sljedećih deset godina, ako ne i dulje.

Iako se u prvoj mladosti profesionalno bavila manekenstvom, Tatjana nikad nije trčala za modom, ne pretrpava ormare i rijetko ih prazni. Moglo bi se reći da je glavna odlika njezina modnog stila održivost.

- Stvarno ne volim shopping, kupujem stihijski i nerado bacam odjeću. Ako mi nešto baš dosadi, onda to dam svojim nećakinjama. Starija me već prerasla, pa znam ukrasti i nešto njezino. Nikad nisam bila željna odjeće s potpisom. Kad mi zbog poslovnih obveza zatreba neka finija varijanta, tu su mi uvijek dečki iz eNVy rooma s kojima surađujem 15 godina, otkako su se pojavili na našoj modnoj sceni - objašnjava Tatjana Jurić, koja surađuje i s jednom kozmetičkom kućom pa može od njih dobiti tretman lica kakav poželi, no ona takvih želja nema.

- Ne volim da se moja koža dira, tu sam stvarno za minimalizam. Čula sam mnoge priče što je sve na meni umjetno, međutim, ne, vrlo sam održiva i po tom pitanju. U životu se nisam bocnula botoksom. Nemam ništa protiv, ali stvarno ne razumijem taj trend zbog kojeg do jučer prekrasne žene izgledaju kao Michael Jackson. Ja svoj izgled nastojim njegovati iznutra, ne promjenom ličnog opisa - govori voditeljica, čije lijepo lice u posljednje vrijeme osobito blista ne zbog kozmetičkih manipulacija, nego zato što je ponovno sretno zaljubljena i na ruci joj prvi put u životu blista zaručnički prsten.

11.03.2020.zagreb.
tatjana jurić- moda
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar

Na njenoj ruci prsten...

Dobila ga je od svog dvije godine mlađeg dečka Ivana Zubaka, člana uprave Zubak Grupe. Upoznali su se 2009. tijekom snimanja jednog RTL-ovog priloga, sedam godina kasnije postali su par, a početkom 2018. iznenada su prekinuli vezu. Bilo je to izuzetno teško razdoblje za Tatjanu, jer tada je njezina majka bila u terminalnoj fazi Alzheimerove bolesti, a mnogi su stekli dojam da se Ivan izmaknuo kad joj je bio najpotrebniji.

- Daleko od toga da nije bio uz mene. Ivan je bio uz mene, kao i sva moja obitelj, u najtežim trenucima mog života. Naš se prekid dogodio prije, ali nemam potrebu previše o tome govoriti. U konačnici, samo dvoje ljudi može razumjeti što se među njima događa. Ponekad se treba maknuti kad vidiš da se neke stvari ne događaju, ali to ne znači da treba spaliti sve mostove. Proveli smo jedno razdoblje promišljajući o životu, a onda je vrijeme odradilo svoje i ponovno smo zajedno već šest mjeseci. I tu sam održiva, to mi je stari dečko. Mogu potvrditi da sam se zaručila, a sve drugo čuvam za sebe. I ne, nisam trudna.

Par koji je ljubavi dao drugu šansu sada živi zajedno, planiraju zajedničku budućnost, pa i vjenčanje, ali za sada bez definiranog datuma.

- Nemam velike planove po tom pitanju, puštam da se to dogodi spontano. Kad se udam, odmah ću to objaviti na Instagramu - smije se Tatjana, čiji slušatelji ne moraju strahovati da će ih nakon udaje napustiti jer ona iskreno voli to što radi i uživa u svom poslu.

11.03.2020.zagreb.
tatjana jurić- moda
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar

On nema ništa s tim

Ne zovu radio uzalud toplim medijem: interaktivan je, neposredan, živ, kao voditelj moraš biti dinamičan, brz na okidaču, a opet odmjeren, uvažavati tuđi stav. Kad digneš mikrofon, nema muljanja, jer slušatelji to odmah osjete. Na radiju mogu više nego na televiziji biti onakva kakva jesam.

Na posao svakodnevno dolazi s dva neizostavna rekvizita: termosicom punom čaja (prestala je piti kavu) i svojom 12-godišnjom bostonskom terijerkom Jackie, najpovlaštenijim članom njezine obitelji.

- Jako je dobra i vrlo disciplinirana, točno zna da me ne smije smetati dok radim. Ili spava meni ispod pulta ili se igraju s njom po redakciji - opisuje Tatjana, koja toliko voli životinje da su pokraj nje sigurni čak i nametljivi kukci. Doma redovito spašavam pauke: skupljam ih u čašu pa ih bacam na terasu. Takva sam, ako i mrave negdje nađem, skupljam ih i bacim na terasu; ne dao Bog da mi netko zgazi mrava.

Sigurno se uz Tatjanu osjećaju i svi koji s njom sjednu u auto zato što je odlična vozačica. Trenutačno vozi Audi Q2, četvrti auto što ga je kupila otkako je 2000. položila vozački ispit. Iako je tvrtka u kojoj je njen dragi član uprave sinonim za tu marku automobila, ona ih je zavoljela prije nego Ivana Zubaka. Ovaj mali Q2 joj je drugi Audi u životu.

11.03.2020.zagreb.
tatjana jurić- moda
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar

Najveća ljubav

- Bez obzira na Ivana, svoj auto i danas otplaćujem sama, nemam nikakav popust niti bih ga željela. Zadovoljna sam što mi moj rad i način života omogućavaju da si sama priuštim stvari koje me vesele - kaže Tatjana, koju su neke televizije vabile da se vrati na male ekrane. To se još nije dogodilo, što ne znači da isključuje još jedan obrat u svojoj medijskoj karijeri.

- I dalje vjerujem - kaže - da moja priča s televizijom nije završena. Televizija je moja prva i najveća ljubav, vjerujem, možda malo i priželjkujem da će mi se opet dogoditi, ali neću žaliti ako se nikad više ne dogodi. Najvažnije mi je da na kraju svakog radnog dana osjetim zadovoljstvo obavljenim poslom, to mi je glavni smjerokaz u profesionalnom životu. Jednostavno želim raditi ono iza čega stojim.


ČITAJTE I:

Tatjana Jurić posvetila predivnu odu ženama: 'Kad je trebalo zapalit prvu svijeću, one su bile uz mene'

Prekidi pa pomirenja: Ovi su domaći parovi ljubavi dali drugu šansu i nisu zažalili

Rasplamsala se stara strast: Tatjana Jurić u najljepšem društvu proslavila 38. rođendan

Linker
18. travanj 2024 01:25