Helena Christensen je početkom prosinca bila u New Yorku na gala svečanosti posvećene filmašu Guillermu Del Toru

 MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
STIGLA JE BOSA

Šok za 54. rođendan: Pogledajte čime se počastila legendarna manekenka

Helena Christensen svoj savršeni stas i blistavu kožu u šestom desetljeću zahvaljuje i ledenim kupkama.

Rođena je na Božić, a na svaki se svoj rođendan ujutro počasti ledenom kupkom u svom rodnom gradu Kopenhagenu, danskoj metropoli na sjeveru Europe. Premda se temperatura zraka toga dana kretala oko ništice, a temperatura mora u zaljevu otoka Zeland na čijoj je istočnoj obali smješten glavni grad Danske nije bila viša od za mnoge zastrašujuće niskih desetak Celzijevih stupnjeva, Helena Christensen nije odustala od tradicije.

Na mol je stigla bosa u ružičastoj haljini, skinula se u kupaći kostim i bućnula u more. Njezina "plaža" nalazi se u blizini kuće, u čijem potkrovlju je u boemskom stilu uredila svoj luksuzni stan s veličanstvenim pogledom na dansku metropolu. Bivša Victorijina anđelica danas radi kao fotografkinja i svjetska putnica influenserica za lanac luksuznih hotela i resorta, a većinu vremena provodi između Kopenhagena i New Yorka, gdje posjeduje luksuzni penthouse na Manhattanu.

Ove godine na majčin rođendan je iz Sjedinjenih Država stigao i njezin 23-godišnji sin Mingus Lucien Reedus, kojeg je Helena Christensen dobila u petogodišnjoj vezi s američkim glumcem Normanom Reedusom, zvijezdom horor serijala Živi mrtvaci.

Odavno je poznato da danski supermodel svoj savršeni stas i blistavu kožu u šestom desetljeću zahvaljuje genetskoj predispoziciji (njezin otac je Danac, a majka Peruanka), pažljivo izbalansiranoj prehrani te ledenim kupkama što je njezina formula za ne samo za jačanje imuniteta, nego i za ljepotu tijela.

image

Helena Christensen na dodjeli nagrada Women of the Year u Madridu

ATILANO GARCIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Hladna voda poboljšava cirkulaciju, ali i nakon intenzivne vježbe ograničava i znatno smanjuje upalni mišićni odgovor tijela zbog čega ledenim kupkama nakon treninga pribjegavaju mnogi profesionalni sportaši. Osim toga pomaže i otpornosti središnjeg živčanog sustava na izloženost stresu.

Linker
18. travanj 2024 21:37