Elle MacPherson

 SHUTTERSTOCK/CANVA
uoči 60. rođendana

Slavni supermodel otkrio tajnu nevjerojatno mladolikog izgleda, ovo su rutine kojih se pridržava

Svoju beauty rutinu, tajnu sjajne kože i vitkosti Elle MacPherson otkrila je u podcastu otkrivši da sve to treba prakticirati uz obavezan osmijeh na licu te naposljetku i večernju zahvalu na proživljenom danu.

Svoju beauty rutinu, tajnu sjajne kože i vitkosti Elle MacPherson otkrila je u podcastu otkrivši da sve to treba prakticirati uz obavezan osmijeh na licu te naposljetku i večernju zahvalu na proživljenom danu.

Jedna od najljepših žena svijeta, koja nevjerojatno mladolikom izgledom izaziva divljenje te pomalo zavist žena diljem svijeta, uoči svog 60. rođendana konačno je podijelila svoje beauty tajne i rutinu. Dakako, riječ je o austrijskom supermodelu i glumici Elle MacPherson koja će 29. ožujka proslaviti okrugli rođendan, a u priči o tome što čini da izgleda tako da bi i sada mogla pozirati u kupaćem kostimu na naslovnici magazina Sports Illustrated (prvi put ju je krasila 1987.), pokazalo se da tajne nema. Stvar je u dosljednom pridržavaju beauty rutine, pomnoj njezi i ljubavi prema sebi – sve to pomaže joj zaustaviti vrijeme.

O tome što čini da izgleda kao da joj je tridesetak godina, ispričala je Amandi Wakeley, voditeljici radijskog podcasta "Style DNA", prenosi Daily Mail. Prelijepa manekenka shvatila je, naime, da se više ne može oslanjati samo na zahvalnu genetiku nakon što je napunila 50 godina i uvela lifestyle pravila kojih se i danas pridržava. Na prvom joj je mjestu kvalitetan, osmosatni san.

"Idem u krevet s osmijehom i ispunjenim srcem. Uvijek imam masku za oči, ali ne i odjeću. Spavam jedino u svojoj koži", izjavila je manekenka koja godinama izbjegava kofein, a posljednji obrok jede u 17 sati. No prije spavanja, katkad si priušti šalicu vruće čokolade za opuštanje. Otkrila je i to da uvijek ustaje u 5 ujutro, a kad se potpuno razbudi, pije vodu sa sokom i limete te 25 minuta meditira u krevetu. Zatim biciklira do plaže: uvijek se kupa oko 6.30 sati. Kad ima više vremena, produži vrijeme predviđeno za jogu. "Vježbam jogu na jutarnjem suncu. Prakticiram i četverominutni trening dr. Zach Busha", rekla je.

Riječ je, naime, o liječniku interne medicine koji je osmislio kratke vježbe kojima se potiče unos kisika i razmjena tvari na staničnoj razini, a vodi i svoj popularni podcast o zdravlju.

image

Elle MacPherson prkosi godinama

S MEDDLE/ITV/SHUTTERSTOCK

"Ponekad nakon joge uronim noge u hladnu kupku kako bi se moje tijelo resetiralo. Slijedi ispijanje matche na suncu prije nego što se pripremim za novi dan", ispričala je manekenka dodajući kako vježba vani kad god može. Nekad je to planinarenje ili jednostavno sjedenje na svježem zraku.

Nakon vježbanja, slijedi doručak. U svoj jutarnji smoothie Elle MacPherson dodaje kolagen u prahu i proteinski prah kako bi imala dovoljno energije tijekom cijelog dana. Često odlazi na akupunkturu i kiropraktiku te u parnu kupelj koja se zagrijava na peć na drva s australskim, aromatičnim biljem. Godinama izbjegava meso, a kad god može, jede kod kuće pripremljene obroke od lokalno uzgojenog organskog povrća. Važan dio svoje rutine manekenka prakticira svaki dan u 15 sati: radi se o japanskoj čajnoj ceremoniji, koju obožava. Međutim, umjesto zelenog čaja u prahu koji se obično koristi u čajnoj ceremoniji, radije pije Rooibos čaj s malo vanilije ili crni čaj, Earl Grey.

Model koji prkosi godinama u podcastu je rekao i to da se redovito njeguje preparatima svog wellness brenda WelleCo. Triput tjedno provodi piling suhom rukavicom, nakon čega nanosi i kreme dr. Barbare Sturm. Dodala je kako je piling ključan detalj za mladolik izgled jer "potiče cirkulaciju i limfnu drenažu, čisti organizam od toksina i pomaže zadržati glatku, meku kožu".

A kad odradi sve dnevne obaveze, Elle se voli opustiti u sauni, nakon čega slijedi kupanje ili tuširanje u hladnoj vodi za koju kaže da je "izvrsna za detoksikaciju, jačanje imuniteta, limfnu potporu i opuštanje". Omiljena večera joj je miso juha s gljivama i s japanskim slatkim krumpirom. Kad je spremna za spavanje, najvažnija joj je stvar zaspati ispunjena srećom i zahvalnošću.

"Nasmiješite se. Stavite ruke na svoj solarni pleksus, razmislite na čemu ste zahvalni taj dan i otplutajte u miran san", zaključuje legendarna manekenka.

Linker
26. travanj 2024 19:43