SHUTTERSTOCK/CANVA
Bol zbog djece

Slavne mame u borbi za skrbništvo: Djecu su im oduzimali zbog gustog rasporeda, ali i bolesti

Sharon Stone, Jennifer Hudson, Kelly Rutherford, Britney Spears i Melanie Brown povezuje isto, gorko iskustvo izgubljene bitke na sudu i dodjele djece bivšim partnerima.

Sharon Stone, Jennifer Hudson, Kelly Rutherford, Britney Spears i Melanie Brown povezuje isto, gorko iskustvo izgubljene bitke na sudu i dodjele djece bivšim partnerima.

Gorka borba za skrbništvo nad djecom, razoran je dio razvoda braka, u kojem ponajviše ispaštaju nevina djeca. Dokazuje to i primjer Severine koja je odlukom Vrhovnog suda još jednom ostala bez skrbništva nas 11-godišnjim sinom Aleksandrom koji će od sada živjeti s ocem Milanom Popovićem. Primjera u kojima se sudskom odlukom djeca oduzimaju majkama nakon brakorazvodne parnice ne manjka u zabavljačkoj industriji, a osim naše pjevačice na svojoj su ih koži iskusile i neke holivudske glumice. Među najpoznatijim slučajevima je onaj slavne Sharon Stone. Odlukom suda njezin bivši suprug Phil Bronstein 2008. godine preuzeo je puno skrbništvo nad njihovim posvojenim sinom Roanom. Razvod je uslijedio nakon što je glumica 2001. jedva preživjela težak moždani udar i uspjela se potpuno oporaviti. Prema odluci iz 2007. isprva su imali "zajedničko pravno i fizičko skrbništvo" nad sinom, s tim da je odlučeno da dijete treba pohađati školu u San Franciscu, u blizini svog oca. Glumica koja živi u Los Angelesu, pristala je, a Phil Bronstein potom je odlučio zatražiti puno skrbništvo nad dječakom što je i dobio. "Sud smatra da otac može pružiti strukturiraniji kontinuitet, stabilan, siguran i dosljedan dom koji je potreban djetetu, Roanu. Otac će imati trajno isključivo fizičko skrbništvo nad djetetom", stajalo je u zapisniku.Četverogodišnjak je morao svjedočiti na sudu. Kad je rekao da bi htio živjeti s mamom (što ne isključuje tatu iz njegovog života), sudac mu je, kako prenosi The Guardian, uputio vrlo neočekivano, čak i šokantno pitanje. Aludirajući na scenu iz filma "Sirove strasti" upitao ga je: "Znaš li da tvoja mama snima filmove o seksu?". Čim je mogao sam odlučiti s kime želi živjeti Roan se vratio majci koja je u međuvremenu usvojila još dva dječaka, Lairda i Quinna.

image

Sharon Stone s usvojenim sinom Roanom 2021., u Cannesu

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

I pop zvijezdi Britney Spears oduzeto je skrbništvo nad sinovima Seanom Prestonom i Jaydenom Jamesom zbog čega se sporila s bivšim suprugom, Kevinom Federlineom. Bili su u braku od 2004. do 2007., a Kevin je nakon razvoda primio jednokratnu isplatu od preko milijun dolara, uz izdašnu mjesečnu alimentaciju i podmirivanje troškova za djecu, piše The Guardian. Budući da glumica ima bipolarni poremećaj, bivši suprug iskoristio je to protiv nje na sudu. Razvod i odluka o gubitku skrbništva, isprva bez prava na posjet djeci, slomili su je. To je, pak, iskoristio njezin otac, Jamie Spears, i nametnuo joj trinaestogodišnji konzervatorij okončan u studenom 2021. godine. Djeca danas žive s ocem na Havajima.

image

Jennifer Hudson 2017., sa sinom Davidom Danielom Jr.

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson izgubila je 2017. primarno skrbništvo nad 8-godišnjim sinom, Davidom Jr. Sud je, naime, dodijelio skrbništvo njenom bivšem zaručniku, Davidu Otungi, premda je bio nasilan prema njoj u tolikoj mjeri da je morala zatražiti zabranu prilaska. Sud je odluku obrazložio očevom sposobnošću da će biti prisutniji roditelj, piše Daily Mail. Na odluku je utjecao njezin prenatrpan poslovni raspored, cjelokupna njezina glazbena i glumačka karijera. Nakon dvije godine natezanja, Jennifer Hudson izborila se za ravnopravnu podjelu skrbništva s bivšim, uz uvjet da bivšem profesionalnom hrvaču plaća alimentaciju. Ukinuta je i zabrana približavanja.

image

Kelly Rutherford s malim Hermesom 2007., u Londonu

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

I zvijezda originalne serije "Tračerica", Kelly Rutherford, našla se među mamama kojima je nakon razvoda, oduzeto skrbništvo nad djecom. Njen šestogodišnji brak s njemačkim poduzetnikom Danielom Gierschom okončan je 2010., kada je započela petogodišnja borba za skrbništvo nad danas 17-godišnjim sinom Hermesom i 14-godišnjom kćeri Helenom. Oboje žive s ocem u Monaku, jer poduzetnik ima njihovo državljanstvo. Puno skrbništvo dobio je 2015., premda je borba za djecu počela uspostavljanjem (privremenog) zajedničkog skrbništva. U međuvremenu se predomislio, zatražio i dobio puno skrbništvo. Kalifornijski sudac presudio je 2012. da je život u Monaku s Gierschom u najboljem interesu djece jer je njegova radna viza istekla, zbog čega, više nije morao ostati u SAD. Glumica se žalila, no Savezni sud je 2015. odbio njezin zahtjev da se Hermes i Helena presele natrag u New York, piše People.

image

Melanie Brown sa starijom kćeri iz veze s Eddiejem Murphyjem i malom Madison Brown Belafonte u naručju

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Britanskoj pjevačici Melanie Brown, odnosno Mel B iz popularnog benda "Spice Girls", skrbništvo nad danas 12-godišnjom kćeri Madison koju je dobila u braku s losangeleškim producentom Stephenom Belafonteom, oduzeto je na sličan način kao i Kelly Rutherford. Njezin bivši tvrdio je da se zbog posla mora preseliti u Miami. U sudskim dokumentima napisao je da je posvećen nastojanjima da Madison održi snažan i zdrav odnos sa svojom majkom te da će on nastaviti činiti sve što je u njegovoj moći da olakša taj odnos ako se presele u Miami."

Tvrdio je kako preseljenje na Floridu neće imati štetan utjecaj na odnos kćeri s majkom ili njene posjete Madison, već će preseljenje olakšati Madisonine posjete Ujedinjenom Kraljevstvu jer su udaljenost i vožnja avionom iz Floride kraći," prenosi Yahoo. Slomljena pjevačica koja je tada živjela i radila u Kaliforniji, u međuvremenu se vratila u domovinu. Jednom prilikom je izjavila da je izgubila primarno skrbništvo nad kćeri samo zato što je živjela i radila u LA-u, ali nikada nije postala američka državljanka. Kako je Madison rođena u Americi, nije ju htjela na silu dovesti u Veliku Britaniju pa tako Madison i dalje živi s ocem.

Linker
28. travanj 2024 17:32