COURTESY OF G-STAR RAW/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Teško razdoblje

Slavna manekenka priznala: ‘Nakon tih fotografija shvatila sam da trebam pomoć‘

U velikom razgovoru za magazin Vogue manekenka je iskreno progovorila o depresiji, ovisnosti i fotografijama zbog kojih je shvatila da nije dobro.

U velikom razgovoru za magazin Vogue manekenka je iskreno progovorila o depresiji, ovisnosti i fotografijama zbog kojih je shvatila da nije dobro.

Jedna od najpoznatijih manekenki današnjice i ambasadorica francuske kuće Chanel, Cara Delevingne, posljednja je zvijezda na naslovnici magazina Vogue, a povodom toga manekenka je otvoreno govorila o problemima s mentalnim zdravljem s kojima se borila. Priznala je, paparazzi fotografije koje je objavio jedan tabloid za nju su bile kao "poziv na buđenje" i nakon što se vidjela u rastresenom izdanju, odlučila je potražiti pomoć.

"Imala sam razne intervencije, no nisam bila spremna na pomoć. Nisam posjetila svog terapeuta tri godine, sve sam odgurivala od sebe, nakon čega sam shvatila da sam na zaista lošem mjestu", kazala je Cara. Njezini bližnji protekle su godine bili zabrinuti zbog njezina ponašanja, a mediji su prenosili njezine fotografije na kojima izgleda rastreseno i izvan sebe.

"Uvijek sam smatrala da treba raditi na sebi kada su vremena loša, no zapravo uvijek je potrebno aktivno rješavati svoje probleme, čak i kada se dobro osjećamo. Nikada neću biti u potpunosti OK, ali sada sam to prihvatila, i u tome je razlika. Nisam spavala i nisam bila dobro. Ono što je najgore, tada sam mislila da se zabavljam, no u jednom trenutku sam shvatila - ok, ne izgledam dobro", komentirala je i nadodala da je tek nakon objavljenih fotografija shvatila koliko je u lošem psihičkom i fizičkom stanju te se tada odlučila prijaviti na rehabilitaciju.

image

Fotografije snimljene u rujnu prošle godine bile su poziv na buđenje za slavnu manekenku

SPLASH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Ponekad se trebamo suočiti sa stvarnošću, tako da sam zapravo zahvalna na tim fotografijama", priznala je. Cara se borila s ovisnošću, a za vrijeme pandemije pala je u depresiju. Tada je prekinula s djevojkom i nakon što je ostala sama, upala je u egzistencijalnu krizu.

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Cara se u mladoj dobi probila na globalnu scenu kao uspješno lice, no njezino odrastanje obilježeno je traumama i teškim periodima. Tridesetogodišnjakinja sada je priznala kako uzima vrijeme u kojem se može posvetiti sebi, svom zdravlju i bližnjima te su se njezini prioriteti potpuno promijenili.

Linker
26. travanj 2024 08:41