ZVIJEZDA ‘BUFFY‘

Slavna glumica godinama skrivala tešku bolest: ‘Nisam htjela ostati bez posla‘

Emmi Caulfield bolest su dijagnosticirali 2010. godine, a sada je po prvi put otvoreno pričala o dijagnozi. Odlučila je biti iskrena zbog svoje šestogodišnje kćeri, koja joj je promijenila perspektivu.

Glumica Emma Caulfield Ford, najpoznatija po ulozi Anye u hit seriji "Buffy, ubojica vampira", u nedavnom je intervjuu za Vanity Fair otkrila da boluje od multiple skleroze. Emma je po prvi put otvoreno pričala o svojoj dijagnozi, koju je od javnosti skrivala više od 12 godina.

Bolest joj je dijagnosticirana 2010. godine, nakon što je otišla na magnetnu rezonancu zbog neobične ukočenosti na lijevoj strani lica. Poziv doktora koji joj je javio da ima multiplu sklerozu Emma je opisala kao "izvantjelesno iskustvo".

"Ne, ovo nije moguće. O čemu pričate?‘, rekla sam. Odgovorio mi je da mogu tražiti drugo mišljenje. Bilo je kao u noćnoj mori. Pitala sam se umirem li, što se događa. Bila sam prilično histerična", ispričala je glumica.

image

Emmi se u početku dijagnoza činila kao noćna mora

DAVID LIVINGSTON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Inače, multipla skleroza je bolest koja pogađa središnji živčani sustav i može uzrokovati probleme s kontrolom i snagom mišića, vidom, ravnotežom i osjećajima. Emma je ispričala kako je u početku skrivala svoju dijagnozu jer nije željela riskirati da ostane bez poslovnih prilika.

"Već postoji puno razloga zbog kojih se netko ne zaposli, to su razlozi koje većina glumaca uopće ne razumije. Na primjer, podsjećaš ih na bivšu djevojku. Preniska si. Previsoka si. Izgledaš zločesto. Izgledaš previše drago. Imala sam osjećaj da ću prestati raditi ako progovorim o ovome", priznala je.

Međutim, Emma je objasnila kako je sada spremna govoriti o ovoj temi jer više ne želi skrivati multiplu sklerozu od svoje šestogodišnje kćeri.

image

Emma u seriji "Buffy, ubojica vampira"

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

"Dosta mi je neiskrenosti. Kći je promijenila moju perspektivu, to je nešto čemu svaki roditelj može posvjedočiti. Krenula je u prvi razred i počela sam razmišljati o tome koliko je vesela i aktivna. Zaista je jedno izuzetno malo stvorenje", ispričala je Emma.

Dodala je kako je shvatila da treba početi koristiti svoj utjecaj i glasno govoriti o svemu kako bi pružila podršku oboljelima od multiple skleroze te organizacijama koje im pomažu. Za kraj je istaknula da se trenutačno osjeća dobro i da ne dopušta da je savlada strah.

"Zbog drugih ljudi se trudim da me ne prepadne nešto što može biti. Samo nastavljam po svom", rekla je.

Linker
16. travanj 2024 07:32