IFC FILMS/MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK
nova zvijezda

Sin slavnih glumaca osvaja velike ekrane: Uzeo majčino prezime kako bi joj odao počast

Da jabuka ne pada daleko od stabla, dokaz je Micheál Richardson iz slavne glumačke obitelji koji samostalno gradi uspješnu holivudsku karijeru i postaje sve traženiji glumac.

Da jabuka ne pada daleko od stabla, dokaz je Micheál Richardson iz slavne glumačke obitelji koji samostalno gradi uspješnu holivudsku karijeru i postaje sve traženiji glumac.

Daleko od očiju javnosti, ali uz veliko poštovanje filmske industrije, sin velikih glumačkih zvijezda gradi respektabilnu karijeru. Radi se Micheálu Richardsonu, sinu Liama Neesona i pokojne britanske glumice Natashe Richardson koja je 2009. preminula nakon skijaškog incidenta u Kanadi.

image

S mamom Natashom Richardson i bratom Danielom na premijeri
brodvejskog mjuzikla ‘Billy Elliot the Musical‘

GREG ALLEN/SHUTTERSTOCK

Micheál je tada imao samo trinaest godina i bio je uz mamu na skijaškoj padini u Mont Tremblant Resortu u državi Quebec, kada je udarila u drvo i zadobila fatalnu ozljedu glave. Mlađi brat Daniel u tom je trenutku bio u njihovom domu u New Yorku, a otac je snimao film u Torontu. Bio je to težak trenutak za tinejdžera koji je kasnije očevo prezime promijenio u majčino njoj u čast. U jednom intervjuu je rekao da je ta tragedija obilježila njihov život, pogotovo jer o majčinoj smrti nisu razgovarali već je njihov otac taj veliki emotivni problem gurnuo - pod tepih.

image

Liam Neeson, sa sinovima na hokejaškoj utakmici

JD IMAGES/SHUTTERSTOCK

To su mu ožiljci koje i danas nosi u sebi, ali je odnos s ocem kroz godine doveo u red. Počeo je glumiti 2013. kada je dobio manju ulogu u filmu ‘‘Anchorman 2: The Legend Continues‘‘, nakon čega je imao još nekoliko manjih uloga sve do 2020. kada je uz slavnog oca zaigrao u filmu ‘‘Made in Italy‘‘ koji je postigao priličan uspjeh.

image

Micheal s tetom Joely Richardson

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Sada je Micheál Richardson dobio glavnu ulogu u filmu ‘‘On Our Way‘‘ u kojem glumi uz baku, glumačku divu Vanessu Redgrave koji će se 19. svibnja moći pogledati na platformi Gravitas Ventures.

Linker
28. travanj 2024 15:58