INSTAGRAM
Opet je na sudu

Shakira u novim pravnim problemima: Ponovo je optužuju za utaju poreza u Španjolskoj

Porezni tužitelji u Španjolskoj su po drugi put optužili poznatu Latino pop zvijezdu za poreznu prijavu.

Porezni tužitelji u Španjolskoj su po drugi put optužili poznatu Latino pop zvijezdu za poreznu prijavu.

Kolumbijska pjevačica Shakira ponovo je u pravnim bitkama u Španjolskoj. Naime, optužena je za drugu utaju poreza, a Španjolski tužitelji navode da pjevačica nije platila 6,7 milijuna eura poreza na svoj prihod iz 2018. godine. U tužbi stoji da je Shakira propustila prijaviti prihode i odbiti troškove koji nisu bili primjenjivi, a time je uspjela smanjiti iznos koji je trebala platiti državi. Pjevačica je navodno koristila offshore tvrtke u drugoj zemlji kako bi izbjegla plaćanje poreza Španjolskoj. Preliminarna istraga započela je u srpnju nakon što je porezna uprava prijavila za dva moguća prekršaja vezana za porez na dohodak u 2018. godini.

Shakira se, nakon razlaza od nogometaša Gerarda Piquea, preselila s dvojicom zajedničkih sinova u Miami, a njezin ravni tim tvrdi da na njenu adresu nije stigla nikakva obavijest o tužbi. Pjevačica je nekoliko puta istaknula da je nedužna te je tvrdila da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012.,2013. i 2014. godine, a ne u Španjolskoj. Kolumbijka je tvrdila da je u međuvremenu platila sve poreze i zatezne kamate. Pjevačica je optužena za šest točaka prijevare zbog navodnog neplaćanja gotovo 14,6 milijuna eura poreza između 2012. i 2014. godine.

U jednom od intervjua prošle godine, Shakira je istaknula da su španjolski tužitelji pokrenuli kampanju klevete protiv nje te da su prekršili pravo na njezinu privatnost, rješavajući cijelu situaciju javno. Također je istaknula svoju vezu s nogometašem Piqueom kao motivaciju za slučaj protiv nje. Dodala je da dok je bila u vezi s nogometašem bila na svjetskoj turneji. "Provela sam više od 240 dana izvan Španjolske, tako da nije bilo šanse da se kvalificiram kao rezident", rekla je pjevačica tada. Njezine žalbe nisu urodile plodom, a suđenje pjevačici bi trebalo početi 20. studenog. Proglase li Shakiru krivom, prijeti joj do osam godina zatvora i visoka novčana kazna.

Pjevačica i nogometaš su bili u vezi od 2011. do 2022. godine, a zajedno imaju dvojicu sinova 10- godišnjeg Milana i 8-godišnjeg Sashu. Par se upoznao kad je Shakira snimala spot za pjesmu "Waka Waka (This Time for Africa)" koja je bila himna Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine. Njihov razvod je, naravno, privukao mnogo pozornosti, prvenstveno jer se ubrzo otkrilo kako je slavni nogometaš bio nevjeran, a s ljubavnicom je nakon kratkog vremena odlučio nastaviti vezu te ju useliti u nekadašnji obiteljski dom u kojem je živio sa Shakirom i djecom. Nekoliko mjeseci nakon prekida pjevačica se iz Barcelone preselila u Miami i počela se fokusirati na svoju karijeru.

Linker
27. travanj 2024 07:16