Shakira

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Hit film

Shakira otkrila zbog čega njezini sinovi ne vole "Barbie", ali i priznala da se slaže s njima

Glazbenica smatra da film, koji je zaradio više od 1.4 milijarde dolara diljem svijeta, potkopava tradicionalne znakove muškosti.

Glazbenica smatra da film, koji je zaradio više od 1.4 milijarde dolara diljem svijeta, potkopava tradicionalne znakove muškosti.

Premda se zbog zarade od više od 1.4 milijarde dolara diljem svijeta, "Barbie" uvrstio među financijski najuspješnije filmove, priča o odlasku Barbie i Kena iz Barbielanda u stvarni svijet i posljedicama tog putovanja - ne sviđa se svima. Kolumbijska pop zvijezda Shakira, nedavno je otkrila što njezini sinovi, devetogodišnji Sasha i jedanaestogodišnji Milan, koje ima s bivšim partnerom Gerardom Piquéom, misle o "Barbie".

"Odgajam dva dječaka. Želim da se i oni osjećaju moćno, a da pritom poštuju žene", rekla je u razgovoru za magazin "Allure" dodajući da su njeni dječaci ne podnose taj film, a ona djelomično slaže s njima jer prije svega želi da se njezini sinovi osjećaju moćno dok poštuju žene.

"Sviđa mi se pop kultura kada pokušava osnažiti žene, ali ako ne oduzima muškarcima njihovu mogućnost da budu muškarci, ako ih također štiti. Vjerujem u davanje svih alata ženama i povjerenje da možemo učiniti sve bez gubitka svoje suštine i ženstvenosti. Mislim da muškarci imaju svrhu u društvu, ali i da žene imaju svoju svrhu", kazala je Shakira za Allure, komentirajući film Grete Gerwig čije riječi iz spomenutog razgovora prenosi Sky News. Vjeruje u to da žene, samo zato što sve mogu same, ne moraju nužno baš sve raditi same.

image

Sa sinovima Sashom i Milanom na ovogodišnjoj dodjeli MTV-jevih nagrada

AFF-USA/SHUTTERSTOCK AFF-USA/SHUTTERSTOCK

"Zašto ne podijeliti teret s ljudima koji ga zaslužuju nositi, koji također imaju dužnost nositi ga?", dodaje Shakira. Daleko od toga da ne smatra sa žene zaslužuju moć baš kao i muškarci, no misli da oni pri tom ne bi trebali ostati bez iskazivanja tradicionalnih znakova muškosti. U razgovoru za Allure, 47-godišnja kantautorica otvorila je temu i novog albuma "Las Mujeres Ya No Lloran" (Žene ne plaču), prvog nakon diskografske pauze od sedam godina. Dotaknula se i prekidu s bivšim nogometašem Gerardom Piqueom, ocem svojih sinova. Autorica i pjevačica hita "Hips Don‘t Lie" rastala se s ocem svojih sinova u lipnju 2022. jer ju je deset godina mlađi Pique varao sa studenticom odnosa s javnošću, Clarom Chijom Marti. Bivši nogometaš i Clara spetljali su se, navodno, kada je počela raditi u njegovoj produkcijskoj tvrtki "Cosmos".

Čim je Shakira shvatila da ju partner vara s 22 godine mlađom djevojkom, prekinuli su 11-godišnju vezu, piše People. Nakon bolnog raskida Shakira je objavila nekoliko osvetničkih pjesama: s glazbenikom BZRP -jem pjeva hit "Out of Your League", "Bzrp Music Sessions Vol 53", a nedavno je najavila i album. U razgovoru za magazin na čijoj je naslovnici, izjavila je kako je nakon prekida bila "na dnu" i da je morala "opet objediniti sve dijelove koji su se raspali".

Dodala je i da su žene ranije previše morale "paziti na svoje manire, skrivati bol, plakati u tišini", ali i da je danas sasvim drugačije vrijeme u kojem se više ne treba pokoravati nikome. "Nitko mi neće govori kako ću plakati ili kad ću plakati, nitko mi neće govoriti kako ću odgajati svoju djecu i kako postati bolja verzija sebe. Ja odlučujem o tome", zaključila je kantautorica.

Linker
27. travanj 2024 13:18