DARKO TOMAš/CROPIX
Borba za skrbništvo

Severina nakon odluke Vrhovnog suda: ‘‘Prošla sam svu golgotu pa ću i ovu‘‘

Pjevačica se oglasila nas svom Instagramu povodom odluke Vrhovnog suda prema kojoj skrbništvo nad njezinim sinom Aleksandrom dobiva njegov otac Milan Popović.

Pjevačica se oglasila nas svom Instagramu povodom odluke Vrhovnog suda prema kojoj skrbništvo nad njezinim sinom Aleksandrom dobiva njegov otac Milan Popović.

Nakon odluke Vrhovnog suda javila se i Severina Vučković. I to javnom objavom na svom Instagram profilu koju je naslovila – ‘‘O maloj kapi na dlanu i proceduri.‘‘ U podužoj objavi pjevačica je poručila da od borbe za svoje dijete neće odustati.

"Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja. Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne vjeruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dijete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja", započela je Severina.

"Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi... Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu. Moje dijete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem o tome govoriti da ne bih nekoga uvridila.Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju", dodala je pjevačica pa još jednom ponovila da će se za svoje dijete boriti "do zadnje kapi krvi". "Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je**** vas ‘proceduralni razlozi‘. Je**** vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete!", zaključila je Severina. Uz izjavu je objavila grafit na kojem su ona imali Aleksandar koju je nepoznati autor naslika na jednoj kući u Beogradu.

Iako se činilo da su se u obiteljskom sporu između naše poznate pjevačice Severine i njezinog bivšeg partnera, srpskog poduzetnika Milana Popovića oko njihovog sina Alexandra, stvari smirile, ipak je došlo do novog obrata. I to u korist Popovića. Po novoj odluci tog sudbenog tijela od 16. siječnja, koji je prema pisanju medija prihvatio reviziju tužitelja zbog povrede Zakona o parničnom postupku, ukinuta je odluka splitskog Županijskog suda iz 2021. prema kojoj su oba roditelja zajednički dijelila skrbništvo nad sinom. Što je značilo da je desetogodišnji Alexandar dva tjedan bio kod mame, a druga dva tjedna kod tate.

Nova presuda najvišeg sudskog tijela u Hrvatskoj otkriva kako Popović ponovno preuzima puno skrbništvo nad maloljetnim djetetom, bez dijeljenja s majkom Severinom. Zanimljivo, ova odluka stupa na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković. Po novoj odluci Severina će sina moći viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend. Zanimljivo je da niti Severina niti njezina odvjetnica Jasminka Biloš nisu dobile ovo sudsko rješenje kada je doneseno, već su vijest saznale iz medija.

- Jedino što mogu sa sigurnošću reći jest da nije točno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jednoprocesno pitanje o kojem je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri. Ako je točno to što piše da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi - rekla nam je odvjetnica Biloš.

Linker
27. travanj 2024 11:41