Provokativan spot

Severina kao časna sestra predstavlja pjesmu ‘Vjerujem u Boga‘

Životni izazovi i borbe pretočeni su u njenu novu, žensku pjesmu koja govori o tome kako sve preživjeti, pobijediti i ostati fajterica.

Rezultat umjetničkog doživljaja Severininih životnih izazova i iskustava dvojice umjetnika, novi je singl nazvan "Vjerujem u Boga". Autorski ga potpisuju Filip Miletić, producent, skladatelj i aranžer te Dino Merlin, autor stihova. Darko Drinovac redatelj je spota koji izlazi na YouTube-u u četvrtak, 8. prosinca, točno u podne, istovremeno s objavom pjesme na svim ostalim Severininim digitalnim platformama.

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

Haljina u kojoj se pojavljuje u spotu (nosi se preko glave), rad je dizajnerskog je brenda Coperni čiji su osnivači i dizajneri na Tjednu mode u Parizu uživo tkaninom iz spreja (na)crtali haljinu Belli Hadid. Body i duga crna haljina bez naramenica iz spota kreirala je Matija Vuica.

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

Severina ima talent za izražavanje u više umjetnosti. Kako na glazbenoj sceni, jednako se uspješno dokazala i na kazališnoj i filmskoj sceni, ali njen najvažniji umjetnički odabir uvijek je glazba, koja, zapravo, i utjelovljuje sve te segmente.

image

Svestrana umjetnica u novom spotu.

MATEA SMOLčIć SENčAR

U glazbi se poigrava stilovima i stihovima od veselih popularnih nota preko dalmatinske tuge i emocije do brzog disko ritma. Pjesme su joj pisali i skladali najznačajniji pjesnici i glazbenici Hrvatske i regije. Sama je napisala stihove pjesama koje su među najdražima njezinim fanovima, poput "Prijateljice", "Pogled ispod obrva" i "Ostavljena".

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

Njezin privatni život htjela-ne htjela izložen je javnosti, a sadrži i puno patnje i tuge, no i puno sreće. Preživjela je objavu privatnih snimaka i fotografija, oduzimanje djeteta, gotovo stotinu sudskih tužbi, jedno vjenčanje i razvod. Dalmatinka, koja je prošla svo sito i rešeto koje Bog može namijeniti ženi, pokazala je da je uspješna u tome da preživi brodolome. Stoput kad je slome i rastave na atome.

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

To je žena o kojoj Severina pjeva u pjesmi "Vjerujem u Boga", a kroz koju zapravo propituje svoju vjeru te se iskreno i cinično osvrće na svoje životne pogreške.

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

Evolucija žene od "Virujen u te" preko "Zdravo, Marijo" do "Vjerujem u Boga", evolucija je žene od naivne mladosti do zrelosti ulaskom u pedesete. Takav će biti i album "Sorry", čiju objavu A strane očekujemo na prvi dan proljeća, 21. ožujka 2023.

image
MATEA SMOLčIć SENčAR

Najave nove pjesme, kao i glazbene teasere, pratite na Severininim društvenim mrežama, a u četvrtak, točno u podne, premijera je novog singlea na YouTube-u i svim medijima.

Linker
19. travanj 2024 21:49