mentalno zdravlje

Serena Williams i Selena Gomez otkrile zašto je važno sebe staviti na prvo mjesto

Teniska šampionka otkrila je da često imam trenutke kada se u potpunosti zatvori i nikome ne dopušta da prijeđe te granice.

Jedna od najvećih sportašica u povijesti, 23-struka Grand Slam prvakinja Serena Williams javno se dotaknula teme o mentalnom zdravlju. Iako smo je navikli gledati u šampionskom svjetlu, ovog puta je pokazala sasvim drugačiju stranu koju dosad nismo imali prilike vidjeti.

Naime, glazbenica Selena Gomez podijelila je video isječak na Instagramu na kojem su zajedno komentirale koliko je mentalna kondicija važna u životu i poslu. Bivša Disneyjeva zvijezda pokrenula je platformu za mentalno zdravlje pod nazivom Wondermind, a teniska zvijezda joj se pridružila u razgovoru.

"Mentalna kondicija za mene je jednostavno način da se isključim iz svega. Oslanjala sam se na ovu metodu još prije nekoliko godina, prije nego što je čak i mentalno zdravlje uopće bilo tema", otkrila je tenisačica.

"Jednostavno sam se podsvjesno počela zatvarati u sebe. Sada sam svjesna koliko je važno staviti sebe na prvo mjesto, posebno mentalno. Sad imam ozbiljne granice i ne dopuštam nikome da prijeđe te granice", nastavila je.

"Shvatila sam da stvarno ne radim ništa za sebe, užas! Sve više se trudim to promijeniti i postaviti jasne prioritete u životu," priznala je Williams te zaključila: "A kada se isključim, onda se isključim do kraja!"

Podsjetimo, prije razgovora s pop pjevačicom, Williams je na društvenim mrežama najavila da se povlači iz sporta esejem u prvom licu napisanom za naslovno rujansko izdanje Voguea.

‘‘Nikada mi se nije sviđala riječ umirovljenje‘‘, napisala je.

"Zapravo ta riječ uopće nije moderna! Ovaj period mog života je neka vrsta prijelaza u drugo razdoblje. Možda je najbolja riječ kojom mogu opisati ono što mi se trenutno događa u životu - evolucija", piše Williams te dodaje da se posvećuje drugim stvarima u životu.

"Osjećam veliku bol. To je zaista najteža stvar koju sam ikada morala napraviti. Teško mi je što se u ovom trenutku nalazim na jednom životnom raskrižju. Rastrgana sam na više strana, ali sam u isto vrijeme spremna za promjene koje tek slijede u mom životu", zaključila je teniska šampionka.

Linker
20. travanj 2024 07:11