KRV, ZNOJ I SUZE

Seks, droge i balet: Umirovljena 36-godišnja balerina, partnerica Micka Jaggera objavila roman

Američka koreografkinja i bivša balerina Melanie Hamrick predstavlja debitantski roman "First Position" koji je objavio ugledni izdavač Penguin Random House.

Odavno je poznato da je 36-godišnja Melanie Hamrick, partnerica legendarnog rokera, umirovljena balerina Američkog baleta, u čijem je ansamblu provela petnaest godina, sve do turdnoće s njihovim šestogodišnjim sinom Deverauxom Jaggerom, a sad je poznato i kako iz svjedočanstva iz prve ruke izgleda život - primabalerina. Melanie Hamrick predstavlja, naime, svoj prvi roman "First Position" (Početna pozicija) o kojem je dala ekskluzivni intervju časopisu People. Objavio ga je ugledni izdavač Penguin Random House, a urednici ga opisuju kao roman o seksu, drogi i baletu.

"Roman nije moja autobiografska priča, u njemu sam skupila svoja iskustva i iskustva svojih kolegica iz ansambla. Publika vidi samo plesačice u baletnim haljinama i papučicama, a ja sam željela pokazati krv, znoj, suze i svo ludilo koje vlada iza scene i u našim životima. Za mene je pisanje bila svojevrsna terapija", izjavila je Hamrick.

image

Melanie Hamrick u ‘Labuđem jezeru‘

ELLIOTT FRANKS/EYEVINE/PROFIMEDIA

"Balet je u javnoj predodžbi oličenje romantike, a ja sam svoj roman počela pisati pola godine nego što sam se oprostila od plesa", govori Hamrick koja je strastvena čitateljica i uvijek čita nekoliko knjiga odjednom. Glavna junakinja priče je mlada balerina Sylvie, čija je karijera ugrožena zbog afere s pomoćnikom direktora njezine trupe, a prvi Melanien čitatelj bio je njezin partner Mick Jagger.

"Bio mi je velika podrška, stalno sam ga gnjavila novim idejama i zapletima, a njegovi su prijedlozi bili vrlo konstruktivni. No, zapravo je najvažnije da me imao strpljenja slušati", izjavila je i dodala da je za njezino umirovljenje bila presudna trudnoća. Od osamdeset članica ansambla Američkog baleta samo su dvije balerine imale djecu, a ona im se danas divi, jer četiri mjeseca nakon rođenja sina nije više mogla podnijeti svakodnevnu torturu kojoj su balerine izložene.

image

Melanie Hamrick sa sinom Deverauxom Jaggerom, te Sally Wood s kćerima Alice Rose i Gracie Jane na premijeri filma ‘Peter Rabbit 2: The Runaway‘ u Londonu u svibnju ove godine

PIERS ALLARDYCE/SHUTTERSTOCK

"Naš život je asketski, od plesačica se traži potpuna posvećenost, ne samo tjelesna, nego i emocionalna i psihička. Te napore kojima smo izložene od prvog do posljednjeg dana u našoj profesiji teško je drugima objasniti. A najveći izazovi su ozljede i psihički slomovi, koji mogu rezultirati raznim ovisnostima. Nadam se da sam naš svijet uspjela barem približiti široj javnosti svojim romanom", dodala je Melani Hamrick koja se nakon okončanja plesačke karijere posvetila - koreografiji. A roman je napisala u vrijeme pandemije koronavirusa, dok nije imala drugih angažmana, pa se u miru mogla posvetiti pisanju.

"Jedino sinu nisam mogla objasniti da mi ne smeta, jer nije mogao pojmiti kakav je to posao kad netko sjedi doma za pisaćim stolom i piše. Za njega je rad tatin posao, koji ide na turneje, nastupa, skače i pleše pred publikom, pa me sumnjičavo promatrao dok sam mu objašnjavala da mama radi", smije se Hamrick, koja ponekad objavljuje fotografije sina na društvenim mrežama.

image

Melanie Hamrick u New Yorku u siječnju ove godine

RW/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Deveraux Jagger je tatina slika i prilika i najmlađi od njegovo osmero djece. Najstarija 52-godišnja kćer Karis rođena je u vezi s glumicom i pjevačicom Marshom Hunt, s bivšom suprugom Biancom Jagger dobio je kćer Jade Jagger (51), dok s bivšom manekenkom Jerry Hall ima kćeri Elizabeth (39) i Georgiju-May (31) te sinove Jamesa (37) i Gabriela (25). U vezi s brazilskom manekenkom Lucianom Gimenez ima sina Lucasa (23), a uz to je peterostruki djed te dvostruki pradjed.

Čini se, ipak, da je Deveraux najsličniji tati, jer ima isti oblik usana poput oca, a od tate je pokupio gesitkulaciju i mimiku kao što se vidi na fotografijama koje njegova majka na kapaljku objavljuje na društvenim mrežama.

Linker
22. travanj 2024 19:30