posebno priznanje

Sean Penn Zelenskom darovao svog Oscara, odmah mu je rekao kad ga želi nazad

Poznat po svom aktivizmu, američki oskarovac ne libi se pokazati javnu podršku napadnutoj Ukrajini o čemu snima i dokumentarni film, a razmišljao je i da se priključi ukrajinskim borcima na terenu.

Američki glumac Sean Penn treći put od početka rata stigao je u Ukrajinu i predsjedniku Volodimiru Zelenskom donio neobičan poklon. Naime, darovao mu jednog od svoja dva Oscara kako bi izrazio bezrezervnu podršku njemu i njegovoj zemlji u borbi protiv ruske invazije.

"To je samo simbolična stvar, ali ako znam da je ovdje, uz vas, ja ću se osjećati bolje, pogotovo kada znam da je dio mene ovdje uz vas. Kada pobijedite možete mi ga osobno donijeti natrag u Malibu", kazao je Penn ukrajinskom predsjedniku, inače glumcu i komičaru, kojem je bilo prilično neugodno kada je oskarovac iz svog crnog ruksaka pred njega izvadio zlatni kipić.

image

Sean Penn donio je u Kijev jednog od svojih Oscara kako bi dao podršku ukrajinskom narodu i predsjedniku Volodimiru Zelenskom

UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS OFF/UPI/PROFIMEDIA

Sean Penn za bezrezervnu podršku njegovoj zemlji od Volodimira Zelenskog dobio je Orden za zasluge, a cijeli susret ukrajinski predsjednik objavio je na njegovom Telegram kanalu.

Američki glumac poznat je po svom aktivizmu, a u Ukrajini je bio i uči smog početka ruske invazije jer je o Zelenskom snimao dokumentarac. Kasnije je izjavio kako je ozbiljno razmišljao da ostane u zemlji i pridruži se ukrajinskim borcima.

Zbog svoje podrške Ukrajini, američki glumac dobio je trajnu zabranu ulaska u Rusiju.

Linker
19. travanj 2024 18:30