Dva cvijeta

Scarlett Johansson otkrila kako je dala neobično ime svom sinu: ‘Malo tko to poveže‘

Glumica je otkrila da suprugova majka nije od prve prihvatila ime njihova sina, ali njoj je bilo bitno da ima poveznicu i s kćerkicom Rose.

Biranje imena za djecu dugotrajan je proces, svaki roditelj to itekako dobro zna, a isto je i s holivudskim zvijezdama. Tako je Scarlett Johansson ispričala pozadinsku priču iza unikatnog imena svog 13-mjesečnog sina. Ime Cosmo nije uobičajeno za englesko govorno područje, a inspiraciju za njega nije pronašla ni u legendarnom sit-comu "Seinfeld" i ekscentričnom liku Cosma Kramera.

Glumica je u gostima kod Kelly Clarkson otkrila kako su ona i suprug Colin Jost odabrali ime svom sinčiću.

U šali je za njegovo ime kazala da su "samo nabacali slova zajedno", no zatim je objasnila kako im je ime zapravo odmah ‘leglo‘.

"Učinilo se osvježavajuće i šarmantno. Svim našim prijateljima se svidjelo", kazala je glumica.

No, Colinovoj mami trebalo je vremena da joj ime priraste srcu.

"Stalno je predlagala druge verzije, ali sam rekla: ‘Ne, to je to, imamo ga‘", opisala je glumica.

Johansson je zatim ispričala kako joj je bitno i da je ime sina povezano s imenom njene 8-godišnje kćeri Rose Dorothy koju je dobila s Romainom Dauriacom. Voditeljica podcasta je zamijetila vezu između imena Cosmo i Rose. "Divno mi je što su oboje cvjetovi", kazala je Clarkson, istaknuvši ovu zaista suptilnu poveznicu.

"Oboje su cvjetovi. Malo ljudi to poveže. Cosmo je zaista sladak mali cvijet u različitim nijansama, najčešće narančaste i žute", objasnila je Scarlett.

"Zato se i mojoj kćeri sviđa ime", dodala je.

image

Cvijet cosmos ili uresnica

GEOFFREY SWAINE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Cosmos cvijet kod nas se zove uresnica, a popularna je biljka koja cvjeta cijelog ljeta i zato je nezaobilazni ukras vrta od lipnja pa sve do prvih mrazeva.

Johansson i Jost vjenčali su se u listopadu 2020. Par se zaručio na proljeće 2019. nakon dvije godine hodanja.

Linker
25. travanj 2024 14:34