Sara Ramirez

 SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
Salva kritika

Sara Ramírez odgovorila kritičarima njena lika u ‘I tek tako...‘: ‘Obratite se piscima‘

Nakon salve kritika koje su preplavile internet, Sara lopticu prebacuje na pisce koji su odgovorni za prikaz lika.

Nakon salve kritika koje su preplavile internet, Sara lopticu prebacuje na pisce koji su odgovorni za prikaz lika.

Nakon što je prije nekoliko dana objavljena informacija da će se serija "I tek tako..." vratiti s novom, trećom sezonom, internet je postao prepun negativnih komentara. Iako je i sama serija te njena radnja bila predmet kritika, najveći udar doživljava lik Che Diaz koji je posebno loše primljen kod publike. Sada se na Instagramu s odgovorom javila i nebinarna glumica Sara Ramírez (koja koristi zamjenice they/them), koja tumači ovaj također nebinarni lik.

I nisu samo gledatelji ti koji su brojali mane ovog lika - i kritika je također imala puno toga za reći. Tako su još tijekom prve sezone The Daily Beast i Vulture nazvali lik Che Diaz "neosporno najgorim na televiziji" te "zbrkom osobina koje služe hrpi zapleta". Sve to nije leglo Sari koja se i u privatnom životu identificira kao nebinarna osoba, ali se, kako se pisalo tada, "ne prepoznaje u ulozi Che". Iako su pisci mogli učiniti nešto po tom pitanju, promjena se kod ovog lika nije dogodila pa sad, na pragu treće sezone, gledatelji traže da se taj lik u potpunosti izbaci iz priče.

Stoga se i Sara osjetila prozvanom ponovo odgovoriti kritičarima koji njezin glumački talent i osobnost identificiraju s ovim likom. Pojasnila je da nema nikakve veze s razvojem lika te da su za to odgovorni pisici serije. Smatra da bi na udaru trebali biti - kreatori serije.

"Glumci nisu izmišljeni likovi koje glume, niti smo samim tim odgovorni za stvari koje su napisane u scenariju. Ja sam ljudsko biće, umjetnik, glumica" izjavila je Ramírez u objavi. "Živimo u svijetu koje je postalo previše neprijateljski nastrojeno prema bilo kome tko se usudi osloboditi binarnog roda ili poremetiti mainstream." dodala je.

Nadodala je na kraju: "Kad je cisrodni muškarac na čelu i kad ima apsolutnu kontrolu nad dijalogom koje će glumci izreći i vi imate problem s time, možda biste njega trebali intervjuirati." zaključila je.

Linker
28. travanj 2024 04:16