Mandatory Credit: Photo by Anthony Harvey/Shutterstock (14006685kx)
Ryan Gosling and Margot Robbie
‘Barbie‘ film premiere, London, UK - 12 Jul 2023

 ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
iskrena reakcija

Ryan Gosling nakon nominacija za Oscar: "Premalo je reći koliko sam razočaran"

Iako je dobio nominaciju za sporednu mušku ulogu u filmu "Barbie", nije mogao ne komentirati "ignoriranje" njegove kolegice Margot Robbie i redateljice filma Grete Gerwig.

Iako je dobio nominaciju za sporednu mušku ulogu u filmu "Barbie", nije mogao ne komentirati "ignoriranje" njegove kolegice Margot Robbie i redateljice filma Grete Gerwig.

Premda jako dobro zna da je nominacija za nagradu Američke filmske akademije velika stvar, kanadsko-američki glumac Ryan Gosling osvrnuo se na činjenicu da je Gretu Gerwig i Margot Robbie nominacija zaobišla, iako je hit "Barbie" ljetos cijeli svijet, pobojao u ružičasto. Imao je potrebu reći što misli o činjenici da je njegov rad prepoznat, kao i glumački doprinos Americe Ferrere, nominirane za najbolju žensku sporednu ulogu, dok su Greta Gerwig koja je osmislila svaki detalj filma i Margot Robbie, gurnute u zapećak. Kako bi izbjegao nesporazume i pogrešno interpretiranje, objavio je kraći osvrt na društvenim mrežama.

"Nema Kena bez Barbie, a nema ni Barbie filma bez Grete Gerwig i Margot Robbie, žena najzaslužnijih za ovaj povijesni, globalni uspjeh filma. Nikakvo priznanje, ikome na filmu, neostvarivo je bez njihovog talenta i borbenosti. Premalo je reći to da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama. Njihov rad morao je biti priznat na isti način kao što je prepoznat među drugim, zaslužnim kandidatima", izjavio je holivudski frajer nominiran za najbolju mušku sporednu ulogu.

image

Ryan Gosling razočaran je što su Greta Gerwig i Margot Robbie nisu dobile nominaciju

SCOTT KIRKLAND/SHUTTERSTOCK

Smatra da je njegova uloga dobro prihvaćena "zahvaljujući doprinosu Margot Robbie i Grete Gerwig, čineći njegovu glumu dostojnu Oscara". Kaže da je počašćen što se našao u odabranom društvu, ali jako žali što to zadovoljstvo ne može podijeliti s Gretom i Margot. Uz to, čestitao je kolegici Americi Ferreri. Neki obožavatelji "Barbie" nisu impresionirani objavom - jedan ga je fan pozvao da se povuče iz utrke za Oscara. Drugi su, pak, pozdravili sve što je rekao, a među njima je legendarna glumica Bette Midler.

image

Bette Midler na štrajku glumaca prošlog ljeta

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Greta Gerwig i Margot Robbie iznijele su film koji je postao kulturni fenomen, ne plašeći se ulaska u feminističku temu kroz objektiv Barbie i izazivanja patrijarhalnih normi. Ovaj film ne samo da je moćno odjeknuo, već je zaradio preko milijardu dolara. Na kraju je ironično što je Ken taj koji ima nominaciju za Oscara. Mislim da ćemo svi večeras ponovno gledati "Barbie", objavila je komičarka i sama dvaput nominirana za nagradu Američke filmske akademije.

Oglasila se i Sharon Stone, također nominirana za zlatni kipić: "Nema nominacije za Oscara za Gretu Gerwig. Nema nominacije za Oscara za Margot Robbie,a Ryan Gosling ju je dobio. Ovo je zapravo pravi zaplet filma ‘Barbie‘", objavila je legendarna glumica.

Ipak, Margot Robbie bi ipak mogla dobiti kakvu-takvu zadovoljštinu na dodjeli zlatnih kipića, u ponedjeljak, 11. ožujka kad je zakazana ovogodišnja dodjela. Među sveukupno osam nominacija koliko ih je "Barbie" dobila, jedna se odnosi na kategoriju najboljeg filma. Budući da je prelijepa Australka jedna od producentica, postoji šansa ugledati ju s Oscarom u ruci. Isto vrijedi i za redateljicu filma: sa suprugom, Noahom Baumbachom, nominirana je kategoriji najbolji adaptirani scenarij. Možda će ružičasta boja zaobilaznim putem ipak osvojiti dodjelu najprestižnije filmske nagrade?

Linker
03. svibanj 2024 08:46