Rosamund Pike dosadili su  ‘wellness pritisci‘

 MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK
Dosta joj je

Rosamund Pike prozvala Gwyneth Paltrow zbog trendova koje promovira na portalu ‘Goop‘

Glumici je dozlogrdio trend da žene ‘moraju‘ biti potrošačke wellness heroine.

Glumici je dozlogrdio trend da žene ‘moraju‘ biti potrošačke wellness heroine.

Otkako u popularnoj fantastičnoj seriji "The Wheel of time" tumači lik Moiraine Damodred, heroine svijeta iz mašte, britanska glumica Rosamund Pike pronalazi vremena za projekte kojima se, dok je intenzivno snimala i s jednog filmskog seta odlazila na drugi, nije stigla baviti. Riječ je, naime, o audio dramskoj seriji "People Who Know Me" u sklopu BBC-a, a tumači ulogu Emily Morris, ženu koja preuzima novi identitet nakon što je lažirala nestanak.

U nedavnom razgovoru za "The Guardian" dotaknula se teme wellness industrije. Sama po sebi nametnula se tema lifestyle portala Goop čija je osnivačica i vlasnica Gwyneth Paltrow. Nije da karakterna britanska glumica poznata po ulogama jakih, slavnih žena, znanstvenice Marie Curie u filmu "Radioactive" te britanske ratne reporterke Marie Colvin u filmu "My personal war" ima nešto protiv Gwyneth Paltrow, već joj se ne sviđa činjenica da wellness postaje sve agresivnija industrija.

image

Kao Marie Curie u biografskom filmu

LAURIE SPARHAM/STUDIOCANAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Ideja da više nije dovoljno biti zdrav i da moramo biti ‘dobro‘ nešto je o čemu treba dobro razmisliti. Mislim da nas wellness industrija sve vara", rekla je kada su je u nedavnim razgovoru za "The Guardian" pitali o Goopu.

"Pritom je ta industrija zavodljiva jer se čini da udovoljava željama koje se stariji srame javno priznati, poput težnji za ljepotom i tjelesnom kondicijom mladih. Dosad je pod pritiskom, primjerice, bila naša hrana, a sada se isto događa s vježbanjem i mislim da to postaje opasno", izjavila je.

Razlog zbog kojeg se u razgovoru spominje brend Goop nekoliko je situacija u kojima su se zamjerili kupcima. Primjerice, na lifestyle platformi prodavala su se jednokratna pakiranja pelena za paprenu cijenu od 120 dolara, prenosi Us Magazine.

Možda je jedan od najkontroverznijih proizvoda tvrtke bila svijeća "This Smells Like My Vagina" lansirana 2020. godine, no više nije dostupna. Evo što je holivudska glumica rekla kad ju jena televizijskoj emisiji "Late Night With Seth Meyers" prije tri godine pitali kako je nastala svijeća?

"Sve je počelo kao šala. Bila sam s u društvu s parfumerom Douglasom Littleom i nekako smo se zezali. Namirisala sam ovu divnu stvar i pomislila:‘To miriše na moju vaginu.‘ Šalila sam se, očito. I bili smo na gljivama." Primijetivši da ju je voditelj upitno pogledao, brzo se ispravila i rekla da sa slavnim kreatorom parfema "nije bila na gljivama".

Svijeća je ponovno dospjela na naslovnice 2021. kada je eksplodirala u domu šokirane Britanke.

"Nikad nisam vidio ništa slično. Cijela stvar bila je u plamenu, bila je prevruća za dodir. U sobi je nastao pakao", izjavila je Jody Thompson iz sjevernog Londona za "The Sun".

Tada je glasnogovornik Goopa rekao da ne mogu provjeriti autentičnost svijeće jer nije kupljena "regularnim putem". No, potrudili su se upozoriti proizvođača svijeće i poslali oštećenoj ženi poklon paket umjesto formalne isprike.

Rosamund Pike nije jedina kojoj smeta trend wellness "moranja" i nametanja proizvoda koje se "moraju" ne bi li se žene osjećaje bolje, zdravije, ljepše, mlađe...

Protiv Goopa progovorila je bivša zaposlenica na visokoj menadžerskoj poziciji, Elise Loehnen. U videu objavljenom prošle godine na Instagramu, rekla je: "Kad sam otišla iz Goopa, zaklela sam se da više nikada neću obaviti detoksikaciju. Krenula sam u potpunu pobunu, što je zabavno i definitivno zdravo jer sam napustila kritičan obrazac o tome kako moje tijelo treba izgledati s obzirom na dob od 42 godine i činjenicu da sam rodila dvoje djece. Čak sam se prestala vagati," napisala je u objavi.

image

U ulozi nagrađivane ratne reporterke

AVIRON/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Postoje žene kojima je dosta nametnutih, nerealnih standarda ljepote i "wellness moranja". Među njima je, čini se, i Rosamund Pike, a poslije njezinog otvorenog istupa, možda će ih biti više. Gwyneth Paltrow još se nije oglasila na ove komentare.

Linker
27. travanj 2024 13:26