Mandatory Credit: Photo by Matt Baron/Shutterstock (10417952cz)
Steven Tyler
‘Ad Astra‘ film premiere, arrivals, Los Angeles, USA - 18 Sep 2019

 MATT BARON/SHUTTERSTOCK
STEVEN TYLER

Roker dobio drugu tužbu za napastovanje maloljetnice: Kreće li novi val #MeToo priznanja?

Steven Tyler drugi put u godinu dana naći će se s optužbom kako je prije gotov 50 godina napastovao tada 17-godišnju manekenku i to u telefonskoj govornici u New Yorku.

Steven Tyler, frontman benda Aerosmith našao je u ozbiljnim problemima i to drugi put u samo godinu dana. 75-godišnji glazbenik na sud u New Yorku bi trebao doći zbog optužbi da je seksualno napastovao tinejdžericu i to sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća.

U optužbi koju je i na press konferenciji komentirala optužena, stoji kako je Tyler "iskoristio svoju moć, utjecaj i autoritet kao slavni glazbenik i to kako bi seksualno napao" tužiteljicu Jeanne Bellino. Stoji da je to bilo 1975. godine kada je Jeanne imala samo 17 godina. Ovo je druga optužba podignuta protiv Tylera i prva optužnica tvrdi kako je nekadašnja rock zvijezda napastovala maloljetnicu.

Bellino u svojoj optužbi tvrdi kako je tada radila kao manekenka u modnoj agenciji 70-ih godina. Prijateljica ju je, kako piše u optužbi, pozvala da se nakon eventa na Manhattanu nađu s Tylerom i njegovom ekipom. Bilo je to na 6. Aveniji i bio je dan.

"Steven Tyler me napao u telefonskoj govornici usred bijela dana. Bio je nevjerojatno ljut jer sam se nasmijala njegovim stihovima netom prije no što me napao. To ga je navodno užasno razljutilo. Nisam razumjela jer se nisam smijala njemu već stihovima pjesme", ispričala je Jeanne u videu koji je njezin odvjetnički tim pustio u javnost.

Bellino je nastavila kako je Tyler koji je tada bio u kasnim 20-ima, "stavio ruke na njezino tijelo, grudi, stražnjicu i genitalije te joj je skinuo odjeću i pritisnuo ju je uz zid telefonske govornice". Dodala je kako je bila u potpunom šoku i strahu. "Bilo je to moje prvo iskustvo s muškarcem", rekla je Jeanne.

Krajem prošle godine, Tylera je Julia Holcomb optužila kako ju je seksualno napastovao, također sredinom 70-ih i to kad je imala samo 16 godina.

No, nije Steven jedini slavni muškarac optužen za napastovanje maloljetnica. Podsjetimo, prava revolucija šokantnih priznanja pokrenula se prije nekoliko godina kada su mnoge žene nakon dugogodišnje šutnje izašle u javnost i iznijele svoju istinu o slavnom filmskom producentu Harveyju Weinsteinu.

Od tad to danas, mnoge žene ispričale su svoju istinu i neke su bile poprilično šokantne. Posebno kada su optužbe pristizale za "slavne dobrice" poput Dustina Hoffmana. Njega je spisateljica Anna Graham Hunter optužila kako ju je 1985. seksualno uznemiravao, a tada je imala samo 17-godina i radila na televizijskom filmu "Smrt trgovačkog putnika". Osim što je navodno neprimjereno razgovarao s njom u rečenicama poput "Pojest ću tvrdo kuhano jaje... i mekano kuhani klitoris", Graham je ustvrdila kako ju je nekoliko puta uhvatio za stražnjicu.

image

Dustin Hoffman tvrdi da nije počinio optužbe

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Vjerojatno najveći skandal i prije #MeToo pokreta bio je onaj vezan uz Woodyja Allena. Naime, njegova kći desetljećima je tvrdila kako ju je otac seksualno zlostavljao na tavanu kuće u kolovozu 1992. godine i to kad je imala samo 7 godina. Dylan je ispričala kako ju je Woody napao u kući njezine majke Mie Farrow u Connecticutu. Woody je odbacio sve tvrdnje, no nepobitna je činjenica kako je još uvijek u braku sa Soon-Yi koja je zapravo pokćerka njegove dugogodišnje partnerice, glumice Mije Farrow, Mia je korejsku djevojčicu posvojila s glazbenikom Andreom Previnom. Skandal je izbio kada je Mija slučajno pronašla erotske fotografije svog supruga i pokćerke koja je tada imala jedva 21 godinu.

image

Woody Allen sa Soon-Yi

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

Znače li optužbe protiv Tylera da stiže novi val iskrenih ispovijesti i hrabrih istupa ostaje nam nem tek vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 20:26