ANGELA WEISS AFP
Teniska Legenda

Roger Federer sa suprugom Mirkom na Met Gali: Ona mu je uvijek bila najveći oslonac

Od kada je u rujnu prošle godine otišao u sportsku mirovinu, slavni tenisač posvetio se supruzi i četvero djece, živi u velebnoj vili na ciriškom jezeru i uživa u enormnom bogatstvu koje mu je donio tenis i brojni sponzori.

Od kada je u rujnu prošle godine otišao u sportsku mirovinu, slavni tenisač posvetio se supruzi i četvero djece, živi u velebnoj vili na ciriškom jezeru i uživa u enormnom bogatstvu koje mu je donio tenis i brojni sponzori.

Roger Federer, nekadašnji neprikosnoveni vladar teniskih terena, nakon dugo vremena pojavio se sa suprugom Mirkom u javnosti. Povod je bio dobrotvorni modni bal Met Gala u njujorškom Metropolitan muzeju, ove godine posvećen velikom Karlu Lagerfeldu, na kojem je bio jedan od domaćina uz Dua Lipu, Penelope Cruz, Michaelu Coel i neizostavnu Annu Wintour. Za razliku od brojnih uzvanika koji su modnim eksperimentima otišli u totalnu krajnost, Roger i Mirka odlučili su se za čistu eleganciju. On u smokingu ispod kojeg se nazirao novi elegantni Rolexov sat Perpetual 1908 vrijedan 24 tisuća dolara, a ona u nježno ružičastoj Valentinovo haljini s perjem i velikom mašnom. Na ovom najvažnijem modnom događanju na svijetu par je posljednji put bio 2017. godine.

image

Roger Federer u smokingu i njegova supruga Mirka u Valentinovoj haljini na Met Gala

ANGELA WEISS AFP

Slavni tenisač, jedan od najvećih svih vremena, oprostio se od tenisa krajem rujna prošle godine i o tome prvo obavijestio svoje fanove na društvenim mrežama.

"Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s ozljedama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu natjecateljsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela. Imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tijekom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više nego što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moj posljednji nastup."

image

Anna Wintour, Roger Federer, Carla Bruni uoči Met Gala na izložbi The Costume Instituta posvećenoj Karlu Lagerfeldu

TIMOTHY A. CLARY AFP

U objavi je posebnu zahvalu posvetio supruzi Mirki s kojom ima četvero djece.

‘‘Posebno bih zahvalio svojoj prekrasnoj supruzi Mirki koja je proživjela svaku minutu sa mnom. Gledala je bezbroj mojih mečeva, čak i u visokoj trudnoći i podnosila ludovanja s mojim timom više od 20 godina.‘‘ Švicarski tenisač i bivša tenisačica Mirka Federer, rođena kao Miroslava Vavrinec u slovačkom gradiću Bojnice, od kuda se njezini roditelji emigrirali u Švicarsku, upoznali su se 2000. kao sudionici Olimpijade u Sydneyu. Navodno je za sve kriv bio oproštajni poljubac između dvoje sportaša.

‘‘Poljubili smo se nevino, kao kolege s terena, ali smo očito zapalili iskru koja još uvijek sjaji istim intenzitetom‘‘, kazao je Roger jednom o upoznavanju s budućom suprugom. Doduše, vezu su obznanili tek dvije godine kasnije, igrajući zajedno u paru kultni Hopman Cup u australskom Perthu.

Mirka je zbog uporne ozljede stopala ubrzo odustala od sportske karijere i postala neizostavna Rogerova pratnja, a ušla je i u njegov tim kao osoba za odnose s javnošću, neki tvrde čak i kao menadžerica. Roger se uvijek na turnirima na kojima je pobjeđivao zahvaljivao upravo supruzi kao osobi koja je uvijek bila uz njega pa i u vrijeme kada nije pobjeđivao.

image

Mirka s kćerima i sinovima na tribinama Wimbledona 2019.

COLORSPORT/SHUTTERSTOCK

Vjenčali su se u travnju 2009. u njegovom rodnom Baselu, a tri mjeseca kasnije postali su roditelji blizanki Myle i Charlene. Nekoliko mjeseci kasnije, osvojivši Australian Open, Roger Federer je izjavio: ‘‘Biti u braku, imati djecu i biti otac čini me nevjerojatno sretnim i opuštenim. Obiteljska sreća omogućuje mi da igram dobar tenis i nisam mogao tražiti više od toga.‘‘

No iako tada nije tražio više, 2014. stigli su novi blizanci, dječaci Lenny i Leo, i upotpunili obiteljsku sreću. Često je Mirka vodila djecu na suprugove mečeve pa i kada su bili najmanji, jer kako su tada tvrdili zli jezici, žena oštrog i nepokolebljivog karaktera nije ga nikada ispuštala iz vida.

A danas se slavni tenisač konačno može posvetiti obitelji u raskošnoj vili na ciriškom jezeru, želja mu je kako je rekao, putovati na mjesta koja još nije vidio, ima zakladu, a tenis i unosni sponzorski ugovori donijeli su mu bogatstvo koje se procjenjuje na 600 milijuna eura.

Linker
29. travanj 2024 04:10