DENIS BUTORAC
Nešto za sebe

Razigrana kolekcija od srebra i dragog kamenja zagrebačke dizajnerice

Ema Krot Turudić koja stoji iza brenda Cherry Dear, ima novu liniju nakita "Only you will know" koju krase safiri, rubini, citrini i cirkoni.

Ema Krot Turudić koja stoji iza brenda Cherry Dear, ima novu liniju nakita "Only you will know" koju krase safiri, rubini, citrini i cirkoni.

Nije jednostavno pronaći komade nakita koji su nosivi u svakodnevnim situacijama, ali i dovoljno atraktivni da ih možemo uklopiti i u svečano, blagdansko izdanje. Dizajnerica Ema Krot Turudić kreirala je kombinaciju nosivosti i ekskluzivnosti u novoj kolekciji "Only you will know". Kolekcija je, kaže, dugo sazrijevala sve dok ideje nije pretočila u srebro i drago kamenje. Kao i mnogo puta dotad, zagrebačka umjetnica zaključila je: "Ovo baš moram napraviti za sebe!" Želju je na kraju materijalizirala u impresivne ukrase od kojih se, kao i u prijašnjim kolekcijama, ne odvaja baš lako.

image

Samo onome kome je darovan poznato je značenje privjeska

DENIS BUTORAC

Nova kolekcija ističe se po tome što sadrži puno privjesaka jer joj se baš ti ukrasi oduvijek sviđaju. "Često znače puno više od same estetike. Privjesak je nekako najintimniji komad nakita jer ga nosimo uz tijelo. Lako ga je sakriti pod košulju ili majicu. Koliko god otrcano zvučalo, najbliže je srcu", kaže Ema koja je vlastiti brend pokrenula 2019. godine.

image

Nova kolekcija Only you will know

DENIS BUTORAC

Privjesci nose imena njene djece, Una i Ivo, a broj 37 koji se pojavljuje u kolekciji je broj narukvice koju je nosila u rodilištu kad je na svijet došla njezina kći.

"Dugujem si još jednu narukvicu iz rodilišta za Ivu i posebnu posvetu mužu", kaže uz opasku kako se svi komadi nakita iz nove kolekcije mogu prilagoditi i drugim intimnim pričama, prema želji.

image

Nova kolekcija brenda Cherry Dear

DENIS BUTORAC

Osim privjesaka, naglasak kolekcije izrađene od čistog 999 srebra, safira, rubina, citrina i cirkona daje prstenje. Svaki može postati privjesak, nešto posebno, što ne vide svi. Dizajnerica koja je nakon studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu završila i program oblikovanja suvremenog nakita, dodaje kako svaki njen komad može biti pozlaćen i u 24 karatnom zlatu.

image

Privjesak je kako smatra dizajnerica najintimniji komad nakita

DENIS BUTORAC

U proteklih nekoliko godina dizajnerica je balansirala između rada na nakitu svog brenda Cherry Dear i obitelji. Kako su joj djeca veća i samostalnija, sada se u većoj mjeri može posvetiti kolekciji. Oduvijek teži osobnom pristupu u izradi biranih komada i sada je pravi trenutak da se, osim na već prikazanom u novoj kolekciji, posveti kreativnoj igri s dragim kamenjem i plemenitim metalima stvarajući jedinstvene ukrase, odnosno mala umjetnička djela.

Linker
26. travanj 2024 01:01