izgubila je sebe

Progovorila Elvisova ljubavnica: ‘Spasila sam mu život 12 puta‘

Iako je u filmu ‘Elvis‘ prikazano da je pjevačeva bivša supruga Priscilla bila uz njega kad bi završio u bolnici, jedna od njegovih djevojaka rekla je da je to sušta laž te da se samo ona cijelo vrijeme brinula o njemu.

Ove godine željno se iščekivao film "Elvis" u režiji Baza Luhrmanna koji stoji iza filmskih hitova poput "Romeo i Julija", "Moulin Rouge!" i "Veliki Gatsby". Iako je glumac Austin Butler maestralno utjelovio kralja rock ‘n‘ rolla, mnogi su zamjerili Luhrmannu da je tek "zagrebao po površini" te nije prikazao Elvisa onako kako zaslužuje.

Elvisova bivša supruga Priscilla Presley i njegova kći Lisa Marie Presley podržale su Luhrmannov uradak, no ne i Linda Thompson, s kojom je Elvis hodao nakon što se razveo od Priscille.

Thompson, naime, smatra da njezina uloga u Elvisovu životu nije pravedno prikazana u filmu jer mu je bila veliki oslonac dok je gubio tlo pod nogama zbog ovisnosti.

"Svaki put kad bi ga hospitalizirali, bila sam uz njega u sobi. Međutim, film je prikazao njegovu bivšu ženu, Priscillu, uz njegovu postelju. Nikada ga nije ni posjetila, a kamoli ostala. Tih zadnjih godina spasila sam mu život deset do 12 puta", otkrila je Thompson za Daily Mail.

Linda je naposljetku nakon pet godina odlučila prekinuti njihovu romansu nakon što je postala umorna od Elvisovog nezdravog načina života i nevjere.

"Mučila sam se prihvatiti druge žene jer sam bila vjerna, ali bila sam toliko ovisna o ljubavi prema njemu da sam izgubila sebe i ono što sam željela dok je on bio ovisan o drogama - one su bile njegova prava ljubavnica", ispričala je Thompson koja je brigu o Elvisu usporedila s "čuvanjem novorođenčeta.

"Bojala sam se da će umrijeti pod mojom ‘stražom‘. Kad sam ga zamolila da smanji lijekove, rekao bi: ‘Ne brini za mene, dušo, živjet ću do 85.", prisjetila se Thompson.

Međutim, želju mu se nije ostvarila - Elvis je umro 1977. u 42. godini od posljedica nezdravog života i zlouporabe lijekova.

Thompson tvrdi da je Elvis bio ljubav njezinog života te joj je žao što je nitko nije pitao da doprinese filmu.

"Baz Luhrmann me nikada nije kontaktirao. Vjerujem da film ne ide na ruku Elvisu. Ima puno netočnih i neistinitih elemenata", rekla je bivša pobjednica izbora ljepote.

Linker
20. travanj 2024 14:34