na putu bez supruge

Princ William sudjelovao na veslačkoj utrci, organizatori ga smjestili na ‘neslavno‘ mjesto

Britanski prestolonasljednik svoj je trodnevni posjet Singapuru započeo posjetom najvećem umjetnom vodopadu na svijetu i zmajskom utrkom čamaca.

Na prvi pogled možda ne izgleda tako, ali je 41-godišnji britanski prestolonasljednik, princ William pravi sportski tip. Pokazao je to i svog prvog dana službenog posjeta Singapuru, azijskoj državi u kojoj se tradicionalno dodjeljuju godišnje nagrade njegove humanitarne Kraljevske zaklade. Princ od Walesa osobno će ih uručiti najboljim pojedincima, tvrtkama i udrugama koje su posvećene zelenim politikama i razvoju inovativnih rješenja za ublažavanje posljedica klimatskih promjena te regeneracije našeg planeta.

image

William je sportski tip

MOHD RASFAN AFP

No, prije svečanosti trebalo je odraditi protokolarne dužnosti, a među njima su bili susreti s predstavnicima singapurske vlade, poduzetnicima i javnim ličnostima, posjet Rain Vortexu, najvećem umjetnom vodopadu na svijetu koji se zbog svoje visine od 80 metara prometnuo u svjetsku turističku atrakciju, a integralni je dio putničkog terminala singapurske zračne luke Jewel Changi.

image

Britanski prestolonasljednik posjetio je Rain Vortex, najveći umjetni vodopad na svijetu

ROSLAN RAHMAN AFP

Putnički terminal bio je premali da prihvati sve koji su željeli uživo vidjeti i pozdraviti britanskog kraljevića, ali su zato svi ostali imali priliku vidjeti ga u akciji u veslačkoj utrci zmajeva, u kojoj je princ William branio boje britanskog tima.

U svaki čamac ukrcalo se dvadeset natjecatelja koji su veslali pod vodstvom kormilara, a upute su dobivali megafonom. Britanskog prestolonasljednika čekalo je mjesto u sredini broda, koje u pravilu pripada najmanje vještim veslačima, međutim slavni gost to nije doživio kao uvredu domaćina, nego kao najrazumnije rješenje.

image

U svakom čamcu bilo je dvadeset veslača

MOHD RASFAN AFP

Kako nije imao priliku trenirati s ostalim članovima svoje momčadi, zaveslaji princa Williama nisu niti mogli biti savršeno usklađeni s ostatkom tima, premda se, kako fotografije s mjesta događaja pokazuju, silno trudio da pridonese uspjehu svog crvenog tima.

Iz čamca je izašao sav crven od napora i mokar do gole kože, ali i sretan, te napunjen dobrom energijom, što je uostalom i jedan od glavnih ciljeva rekreativnih sportskih aktivnosti.

image

Princ u bijeloj majici je privlačio pažnju u crvenoj momčadi

MOHD RASFAN AFP

Princ William je, kako je poznato, u posjet Singapuru doputovao sam, bez supruge Kate, koja je ostala kod kuće, kako bi se posvetila majčinskim obavezama i odgoju njihovo troje djece, a najviše najstarijem sinu, princu Georgeu kojeg uskoro očekuje polaganje školskih ispita.

image

Putnički terminal zračne luke Jewel Changi bio je premali za sve koji su željeli pozdraviti princa od Walesa

ROSLAN RAHMAN AFP
Linker
24. travanj 2024 07:57