Richard Belzer

Preminuo je legendarni inspektor Munch iz serije Zakon i red

Glumac Richard Belzer preminuo je sa 78 godina, javlja nekoliko medija među kojima je i Hollywood Reporter. Kako pišu strani mediji, preminuo je u svom domu u Bozoulsu, u Francuskoj, rano ujutro i u nedjelju. Zasad nije objavljen uzrok smrti, no njegov prijatelj, pisac Bill Scheft, rekao je za Hollywood Reporter da je Belzer "imao puno zdravstvenih problema..."

Karijeru je započeo kao stand-up komičar, a najpoznatiji je po dugogodišnjoj ulozi detektiva Johna Muncha u serijama "Zakon i red: SVU" i "Ubojstva: Život na ulici". Naime, Munch se prvi put pojavio 1993. u prvoj epizodi Umorstva, a posljednji put smo ga gledali 2016. u "Zakonu i redu: SVU". Između te dvije NBC-jeve drame, Belzer je glumio detektiva u čak osam drugih serija.

image

S Robinom Williamsom 2008. godine

ENDICO CANAVERO/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Belzer se kao Munch pojavio i u epizodi "Dosjea X" iz 1997. te u "The Beat, Law & Order: Trial by Jury" i "The Wire", a policajca je glumio i u "Arrested Development", "30 Rock" i "Unbreakable Kimmy Schmidt". Lutka koja je izgledala poput Muncha pojavila se u "Ulici Sezam".

image

Posljednje pojavljivanje u javnosti 2018. godine

JAMIE MCCARTHY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Komičarka Laraine Newman prva je o Belzerovoj smrti izvijestila na Twitteru.

"Tako sam tužna što čujem da je Richard Belzer preminuo. Toliko sam voljela tog tipa. On je bio jedan od mojih prvih prijatelja kad sam stigla u New York. Svaki tjedan smo odlazili na večeru u Sheepshead Bay na jastoge. Jedan od najsmješnijih ljudi ikada. Majstor rada s velikom grupom ljudi. RIP najdraži", napisala je.

"K vragu, počivao u miru Richard Belzer. Mislim sam da će zauvijek biti tu jer se činilo da je oduvijek tu. Istinski original", poručio je glumac Patton Oswalt.

Linker
24. travanj 2024 04:52