Tužna vijest

Preminuo je Jeff Beck, legendarni gitarist i prijatelj Johnnyja Deppa

Prije samo nekoliko tjedana glazbenik se vratio s turneje sa slavnim glumcem, a kako javlja njegov agent preminuo je u bolnici u blizini kuće u Engleskoj.

Legendarni britanski gitarist Jeff Beck preminuo je u dobi od 78 godina od bakterijskog meningitisa. Rock zvijezda koja se prije nekoliko tjedana vratila s turneje s Johnnyjem Deppom preminula je mirno u utorak, otkrio je njegov agent. Njegova obitelj tužnu vijest podijelila je na Twitteru uz sliku glazbenika snimljenu na pozornici.

Prije samo nekoliko tjedana bivši član Yardbirdsa završio je prekooceansku turneju s glumcem Deppom, duo je promovirao njihov debitantski album "18". Album je nominiran u tri kategorije na Brit Awardsima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

image

Johnny Depp i Jeff Beck

ANNE-MARIE FORKER/ALAMY/PROFIMEDIA

Glazbenik i glumac iznimno su se zbližili proteklih godina, često ih se moglo vidjeti u zajedničkim izlascima po Britaniji, pogotovo prošle godine.

"U ime njegove obitelji, s dubokom i teškom tugom dijelimo vijest o smrti Jeffa Becka. Nakon što je naglo zaražen bakterijskim meningitisom, mirno je preminuo jučer. Njegova obitelj moli za privatnost dok procesuiraju ovaj ogroman gubitak", piše u izjavi Beckova agenta.

Glazbenik je bio bolestan tijekom blagdana, a preminuo je u bolnici u blizini doma u Surreyu.

image

Jeff Beck i supruga Sandra

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Za njim je ostala njegova šesta supruga Sandra. Par se vjenčao 2005. kada je on imao 61, a Sandra 41, na vjenčanje u Tunbridge Wellsu došao im je i sir Paul McCartney.

Sandra je dizajnirala naslovnicu za zajednički album Deppa i Becka, na kojem se nalaze dva tinejdžera. Glazbenik je dao objašnjenje o tom dizajnerskom rješenju.

image

Johnny Depp i Jeff Beck u Parizu prošlog ljeta

MART/KCS PRESSE/PROFIMEDIA
image

Slavni duo u listupadu 2022. bili su u jeku promotivne turneje

NOAM GALAI/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Kad smo Johnny i ja počeli svirati zajedno, to je stvarno zapalilo naš mladi duh i kreativnost. Šalili smo se da se osjećamo kao da opet imamo 18, tako je to i naslov albuma", kazao je Beck.

Beck i Depp upoznali su se 2016., a zbližila ih je ljubav prema gitarama, zajedno su počeli raditi na albumu 2019. Glazbenik i njihovi nastupi bili su ogromna podrška holivudskom glumcu u tijeku njegove sudske borbe s bivšom suprugom Amber Heard.

Linker
20. travanj 2024 05:14