odlazak legende

Preminuo je Carl Weathers, omiljeni Apollo Creed iz Rockyja

Od akcijske zvijezde oprostio se i njegov kolega, Sylvester Stallone.

Carl Weathers, bivši NFL igrač koji je postao holivudski glumac, preminuo je u 76. godini, a njegov mu je dugogodišnji kolega, Sylvester Stallone, odao počast putem Instagrama. Weathers i Stallone zajedno su glumili u četiri filma o Rockyju, gdje je nekadašnji sportaš utjelovio Apolla Creeda. To je ujedno postala i njegova najpoznatija uloga zbog koje je stekao obožavatelje diljem svijeta.

image

Carl Weathers, bivši NFL igrač koji je postao holivudski glumac, preminuo je u 76. godini

NICK AGRO AFP

"Duboko smo ožalošćeni što objavljujemo da je Carl Weathers preminuo. Umro je mirno u snu u četvrtak, 1. veljače 2024. godine. Carl je bio izuzetno ljudsko biće koje je živjelo izuzetan život. Svojim doprinosom filmu, televiziji, umjetnosti i sportu, ostavio je neizbrisiv trag i prepoznat je diljem svijeta i među generacijama. Bio je voljeni brat, otac, djed, partner i prijatelj", priopćila je njegova obitelj, a nekoliko lijepih riječi o pokojnom kolegi rekao je i sam Rocky.

"Jučer smo izgubili legendu. Moj se život promijenio na bolje onoga dana kada sam upoznao Carla Weathersa. Počivaj u miru i nastavi udarati", napisao je 77-godišnji Stallone u opis snimke na Instagramu. U samoj snimci akcijska zvijezda je podijelila sa 16,8 milijuna pratitelja kako njegov uspjeh u filmu "Rocky" ne bi bio moguć bez genijalnog Weathersa, koji je imao nevjerojatnu snagu i atletsku sposobnost, ali i veliko srce. Na snimci glumac stoji ispred slike na kojoj je prikazana borba Rockyja i Apolla, a napomenuo je i da je riječ o prikazu jednog od posljednjih trenutaka koji su njih dvojica dijelili unutar boksačkog ringa.

image

Weathers i Stallone zajedno su glumili u četiri filma o Rockyju, gdje je nekadašnji sportaš utjelovio Apolloa Creeda

THE LEGACY COLLECTION/THA/SHUTTERSTOCK

Osim u filmu "Rocky", Weathers je glumio i u klasicima kao što su film "Predator", uz Arnolda Schwarzeneggera, i film "Happy Gilmour", gdje se našao uz bok Adamu Sandleru. U posljednje vrijeme mogli smo ga vidjeti i u popularnoj seriji "Mandalorian", u čijih se deset epizoda Weathers pojavio između 2019. i 2023. godine. Inače, bavio se raznim sportovima, među kojima su boks, nogomet, hrvanje i gimnastika.

Linker
14. travanj 2024 10:17