Biznis žena

Predavačica na Harvardu: Kim Kardashian ‘pomela‘ prestižno sveučilište

Reality zvijezda i poduzetnicima studentima na prestižnom sveučilištu predstavila je svoju iznimno uspješnu komapniju.

Kim Kardashian vodi ozbiljan biznis, još jedna potvrda tome je i poziv prestižnog Harvard Business School da njihovim studentima održi predavanje. Kim K. mladim studentima i budućim poslovnjacima govorila je o uspjehu njenog brenda odjeće za oblikovanje SKIMS teškog nekoliko milijardi dolara. Za svoju revolucionarnu odjeću dobila priznanja u vidu pokroviteljstva nad američkom olimpijskom reprezentacijom, ovakva gostujuća predavanja ne bi trebala nikoga čuditi, no dežurni komentatori na internetu ipak se žale.

Kim, koja je i sama studentica, nedavno je upisala pravni fakultet, odazvala se pozivu te je sa suosnivačem SKIMS-a Jensom Gredeom gostovala na Harvardu, sve su zabilježile snimateljske ekipe njenog reality showa. Poslovni duo stigao je u Boston, kako bi održali predavanje u sklopu kolegija Moving Beyond Direct to Consumer, potvrdili su to i Kardashianini predstavnici za medije.

image

Kim je suvlasnica i zaštitno lice megauspješne marke SKIMS

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Iako su neki američki mediji izvijestili da su polaznici seminara na kojem je Kim Kardashian održala dvosatni govor, ocijenili najvećim ocjenama, Twitter hejterima to nije bilo dovoljno. Kao ni činjenica da je SKIMS prošle godine procijenjen na 3,2 milijarde dolara. Neki komentatori optužili su Harvard da je pozvao "netalentiranu poslovnu ženu" na predavanje.

No studenti prestižnog sveučilišta nisu se složili s optužbama i predrasudama komentatora. "Mislim da je mnogi ljudi ne poštuju kao nekoga tko vodi multimilijardersku kompaniju. Samo naučiti od nekoga tko je izgradio tako uspješan posao bilo je zaista uzbudljivo. Mislim da je privatnost bez kamera u prostoriji i mogućnost imati iskren razgovor s njom također vrlo dragocjeno", kazala je studentica imena Liz za NBC10 Boston. O svom predavanju oglasila se i Kim na Instagramu, pokazala je i odijelo u kojem je održala ovo ozbiljno predavanje, ali i hashtagom dala naslutiti da je to bila jedna od stvari s njenog popisa želja - #BucketListDream.

"Predavala sam na Harvard Business School, za njihov kolegij koji se zove Moving Beyond DTC. Zadatak polaznika bio je naučiti o SKIMS-u, tako da smo moj partner Jens i ja govorili o našem marketingu, izazovima i najvećim uspjesima. Jako sam ponosna na SKIMS i pomisao da je on dio onoga što se uči na Harvardu je luda!", napisala je Kim zatim se zahvalila i profesoru Lenu Schlesingeru.

Inače, Kim Kardashian predana je i stjecanju vlastite diplome, reality zvijezda nikad nije završila Pierce College u Los Angelesu, kojeg je pohađala u mladosti. Diplomu iz prava prvi put je javno spomenula 2019. u intervjuu za Vogue, kazavši da je započela četverogodišnje pripravništvo u odvjetničkom uredu u San Franciscu. Tada je priznala da bi voljela završiti taj studij.

Država Kalifornija omogućuje studiranje prava studentima koji ne pohađaju akreditirane visokoškolske ustanove, ali dužni su položiti posebna ispit tzv. "baby bar", ispit za studente prava prve godine. Cjelodnevni test se polaže na daljinu na proljeće ili u jesen, a obvezan je za sve koji žele studirati pravo na neakreditiranoj visokoškolskoj ustanovi koja ne posjeduje akreditaciju za obrazovanje. Kim je to i uspjelo u prosincu 2021. Nakon položenog "baby bara" Kim Kardashian mogla je nastaviti studij prava te će na kraju polagati i redoviti pravosudni ispit.

Linker
18. travanj 2024 10:22