nešto novo

Poznati roditelji otkrili su nam kako je prošao prvi dan škole njihovih prvašića

Redatelj Dalibor Matanić, glumica Daria Lorenci Flatz i TV urednica Jana Haluza otkrivaju kako su doživjeli prvi dan škole svojih mališana i tko je više bio uzbuđeniji

Početak škole za malene prvašiće nije samo veliki događaj u životu nekog djeteta već cijele obitelji. Počinje novo poglavlje u kojem će bezbrižnu igru zamijeniti školske obveze, promjena sredine, novi prijatelji… Sve je to stres za mališane koji kreću u školu, a njime se moraju nositi i roditelji.

Mi smo kontaktirali neke od naših slavnih roditelja te ih pitali kako je njima i njihovim mališanima prošao prvi dan škole. Redatelju Daliboru Mataniću i njegovoj supruzi, glumici Heleni Minić u školu je krenula najstarija kći Lola koju su do školskih klupa ispratila i njezina dva mlađa brata Max i Neo.

image

Helena Minić,sin Max i kćer Lola pred školom

PRIVATNI ALBUM

‘‘Ma sve je prošlo super. Lola se baš veseli školi jer s njom idu i njezine prijateljice iz vrtića tako da se ekipa već posložila. Svjesni smo da ćemo se uz nju i mi morati vratiti u školu i mislim da to za mene nije loše jer ću imati priliku ponoviti matematiku i fiziku, područja u kojima sam prilično tanak‘‘, sa smijehom nam je kazao redatelj koji je priznao kako su svi bili jako uzbuđeni oko Lolinog odlaska u školu.

U prvi razred krenuo je i Tin, najmlađi sin naše poznate glumice Darije Lorenci Flatz koju gledamo u seriji ‘‘Kumovi‘‘.

‘‘ Nažalost nisam ga zbog snimanja mogla odvesti u školu već je taj zadatak odradio moj suprug Emil i moja mama, no mi smo zajedno odradili kupovinu torbe, bilježnica, pernice i svega što će mu trebati. Jako je bio uzbuđen, ali sretan i ponosan jer će konačno kao i njegova starija braća sada biti školarac. Ovo mi je treći prvašić u kući tako da dobro znam što nas čeka‘‘, kazala je glumica koja ima još blizance Frana i Maka.

A niti Jana Haluza, HRT-ova urednica i voditeljica u programu kulture zbog obveza na poslu nije uspjela otpratiti svog sinčića Lovru prvi dan u školu već mu je pratnja bio tata Andrija Palada, baletan zagrebačkog HNK-a.

image

Zagrebački baletan Andrija Palada otpratio je sina Lovru do škole

PRIVATNI ALBUM

‘‘Sutra ću, nadam se, i ja s njim do škole, no prvi dan je bio tek za upoznavanje škole i učiteljice. Uglavnom, Lovro baš nije oduševljen što mora ići u školu pa nam je rekao: ‘Ajme ova škola je za mene noćna mora‘‘‘, rekla nam je muzikologinja te s osmijehom dodala kako je to njegova reakcija na njihova očekivanja i sve što su mu rekli kako bi ga pripremili na veliku promjenu u njegovom malom životu.

‘‘Mislim da škola teže pada roditeljima nego djeci jer svi mi im pokušavamo nametnuti neke naše ambicije pa i frustracije. Nadam se da će se Lovro ubrzo snaći, a mi ćemo se truditi da mu ne radimo preveliki pritisak", dodala je.

Među ostalom djecom poznatih u školu je krenuo Marat, sin glumice Ane Gruica Uglešić i pisca Hrvoja Šalkovića, malena Lena, kći Jelene Veljače i Dražena Čučeka dok Rubens, sin glumice Ane Maras Harmander, već tjedan dana polazi nastavu u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu. Prvašiće imaju i naše operne pjevačice Ivana Lazar i Valentina Fijačko Kobić.

Linker
19. travanj 2024 07:21