Vegansko pivo?

Poznati komičar jedini pub u mjestu želi izmijeniti: Zašto bi netko kupio pub ako ne voli piti?

Otkako je kupio jedino seosko okupljalište u Oxfordshireu i odlučio ukinuti točenje alkohola, suočio se sa žilavim otporom lokalaca.

Nekoliko engleskih svetinja najbolje je ne dirati, no komičar i glumac Russell Brand to je ipak pokušao. Prošle godine kupio je pub za 850.000 funti u selu Pishill u Oxfordshireu i sada ga želi preurediti u veganski restoran. Problem je u tome što je to jedino mjesto u selu gdje se toči alkohol, a otkako je glumac 2019. s vegetarijanstva prešao na veganstvo, postao je još gorljiviju pobornik zdrave prehrane. Izvjesno je da neće dozvoliti točenje alkohola u svom restoranu. Mještani su bijesni jer je zdanje iz tudorovskog razdoblja "The Crown Inn" njihova svetinja, a sad im je glumac i njegova supruga, Laura Gallacher, pobornica zdravnog načina života s kojom ima dvije kćeri, žele oduzeti.

"Zašto bi to itko htio napraviti? On uopće ne pije alkohol. Zašto bi netko kupio pub ako ne voli piti?" rekli su mještani za The Sun.

Osim veganskog restorana, glumac preostali prostor želi pretvoriti u studio za snimanje videozapisa za društvene mreže. Prema važećem britanskom zakonu, zahtjev za prenamjenu sadašnje garaže podnesen je Vijeću okruga South Oxfordshire - gdje mještani Pishilla vode glavnu riječ. Ne smeta im studio, no očekuju quid pro quo dogovor s novim vlasnicima puba. Glumac i njegova supruga još se nisu oglasili.

Linker
19. travanj 2024 05:19