TUŽNE VIJESTI

Poznati chef iznenada preminuo u 45. godini, u njegovim je jelima uživao i Pierce Brosnan

Vlasnik splitske konobe Goli kuhar Veljko Lepšanović bio je hrvatski boksački reprezentativac, no ring je zamijenio kuhinjom.

Chef Veljko Lepšanović preminuo je u ponedjeljak iznenadnom smrću u Splitu u 45. godini, izvijestio je Dalmatinski portal. Vlasnik splitske konobe Goli kuhar iza sebe je ostavio zaručnicu Vlastu, sina Duju i kći Miju.

"Bio je dobar kuhar, još bolji otac. Splitska kulinarska scena je sinoć puno izgubila", izjavili su Veljkovi prijatelji u utorak.

Prije kulinarske karijere Lepšanović se bavio boksom te je vrlo brzo postao juniorski, a kasnije i seniorski prvak Hrvatske. Iako je bio u reprezentaciji te osvajao medalje i odličja, boksački ring je zamijenio kulinarskim natjecanjima i počeo se profesionalno baviti dalmatinskom kuhinjom.

U njegovim jelima je na Visu uživao i legendarni holivudski glumac Pierce Brosnan u pauzama od snimanja drugog nastavka filma Mamma Mia, piše Slobodna Dalmacija.

Pogreb Veljka Lepšanovića bit će u srijedu u 12.30 sati na groblju Lovrinac, objavljeno je na Instagram stranici organizacije gastro natjecanja i manifestacija, edukacije kuhara, građanstva i djece ŠKMER.

"Dragi prijatelji, užas...iznenada preminuo je naš dragi Veljko. Bio je vanserijski kuhar, boksački prvak, a prije svega otac i puno toga što ovdje ne možemo zamijeniti riječima", poručili su iz organizacije.

Linker
24. travanj 2024 05:31