STEVE BEALING /LANDMARK MEDIA/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Novi život

Poznata glumica otkrila da ju je razvod nakon 14 godina braka - oslobodio

"Osjećam se više pod kontrolom", govori irska glumica Sharon Horgan nakon razvoda unatoč tome što se "bojala" rastave od supruga Jeremyja Rainbirda.

"Osjećam se više pod kontrolom", govori irska glumica Sharon Horgan nakon razvoda unatoč tome što se "bojala" rastave od supruga Jeremyja Rainbirda.

Irska se glumica, redateljica i spisateljica Sharon Horgan, još 2005. godine vjenčala s biznismenom, producentom i glumcem Jeremyjem Rainbirdom, a nakon 14 godina, 2019. su se razveli. Sharon je iskreno progovorila o svom razvodu i kako joj je to "promijenilo" život. U razgovoru za Red Magazine, priznala je da se u početku "bojala" rastave od supruga, ali da je sada, četiri godine kasnije, puno sretnija. Rekla je "u početku bilo mi je zastrašujuće, ali radi se samo o učenju obavljanja stvari na malo drugačiji način" jer "sve ono za što sam se oslanjala na drugu osobu, tada sam, uglavnom, mogla naučiti sama." No, to ne znači da nema pomoći oko sebe, "ali učenje kako raditi stvari kojih sam se bojala učinilo je moj život bogatijim."

Zvijezda serije "Loše sestre" rekla je da kraj braka može biti "korisna i zgodna stvar koja vam može promijeniti život". Istaknula je da ima "više kontrole, neovisna je i sretnija" otkako se razvela. Sharon je također progovorila i o "sramoti" oko razvoda: "Puno je srama povezano s neuspjehom veze, a to ne bi trebao biti slučaj." Glumica s Jeremyjemima dvije kćeri.

image
ROBIN MARCHANT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Sharon je rođena u Ujedinjenom Kraljevstvu i odrasla u Irskoj, gdje su njezini roditelji vodili farmu. Jedna je od petero braće i sestara, a svoja je iskustva iz djetinjstva iskoristila za polu-autobiografski kratki film "Tjedan prije Božića" za Sky Arts. Njezina prva pojavljivanja na ekranu bila su 2000-ih u "The State We‘re In" i "Monkey Dust". Horgan je osvojila i mnogo nagrada. Primjerice, 2008. British Comedy Award za najbolju TV glumicu za Pulling, zatim TV nagradu BAFTA 2016. za najbolju autoricu komedije za film Katastrofa, ali i pet irskih filmskih i televizijskih nagrada u glumi i pisanju za svoj rad na tom filmu. Nedavno je osvojila BAFTA TV 2023. nagradu za najbolju dramsku seriju u kojoj glumi i koju je osmislila s Dave Finkelom i Brett Baerom, "Loše sestre". Prilikom govora na dodjeli nagrada BAFTA rekla je da je TV "politička arena" i da ona ima poruku za ljude kod kuće: "Ako je netko, u njihovom životu tko ih maltretira, tko im govori da ono što jesu je pogrešno, i da nije dovoljno... sad ti kažem da si ti sve."

Sharon trenutno piše scenarij za drugu sezonu "Loše sestre" sa sjedištem u Irskoj. “Pokušavam, ne rekreirati, nego uhvatiti nešto novo što može ujediniti ljude u njihovoj ljutnji. Mislim da je ponekad dobro biti ljut." objašnjava glumica

Sharon je glumila jednu od pet sestara u prvoj sezoni uz Eve Hewson, Sarah Greene, Anne-Marie Duff i Daryl McCormack. U seriji od osam dijelova, četiri sestre naizgled rade zajedno kako bi ubile nasilnog muža starije sestre Grace.

Linker
26. travanj 2024 01:07