THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
NOVI IZAZOVI

Povratak nakon dva desetljeća: Sjećate li se JoJo, pjevačice koja je s 13 godina imala hit?

Prije gotovo dva desetljeća izdala je svoj prvi album koji je osvojio slušatelje, ali su stvari uskoro otišle nizbrdo. Sada se vraća broadvejskim debijem u mjuziklu Moulin Rouge i piše memoare u kojima će otkriti sve s čime se nosila od svojih tinejdžerskih godina do danas...

Prije gotovo dva desetljeća izdala je svoj prvi album koji je osvojio slušatelje, ali su stvari uskoro otišle nizbrdo. Sada se vraća broadvejskim debijem u mjuziklu Moulin Rouge i piše memoare u kojima će otkriti sve s čime se nosila od svojih tinejdžerskih godina do danas...

Američka R&B pjevačica JoJo koja je popularnost stekla ranih 2000-ih hit singlovima "Leave(Get Out)" i "Too Little Too Late" te ulogom u filmu "Aquamarine", početak godine provela je pripremajući se za ulogu Satine u broadvejskom mjuziklu "Moulin Rouge!"

"Željela sam izazov, a Broadway je upravo to, on je najbolji od najboljih," izjavila je JoJo. Pjevačica s 20 godina glazbenog iskustva, nastupe na Broadwayju ne može usporedititi s koncertima jer, kako kaže, tamo je sama, dok je u mjuziklu "Moulin Rouge!" desetak osoba na pozornici. Svoju odlučnost i hrabrost za ovim pothvatom ima zahvaljujući sudjelovanju u američkoj verziji emisije "Masked Singer" gdje je 2021. kao Crna labudica završila na drugom mjestu.

"Emisija mi je dala samopouzdanja da iskoračim i ponovno radim ono što sam radila odmalena. Na početku sam bila nesigurna, ali do kraja sam postala zadovoljnija i ponosnija sobom", izjavila je JoJo koja je svoj prvi album "JoJo" objavila 2004., sa samo 13 godina, i postigla veliki uspjeh. Njezin debitantski singl "Leave (Get Out)" bio je na prvom mjestu američke Billboard Top 40 ljestvice, čime se upisala u povijest kao najmlađi samostalni umjetnik kojem je to pošlo za rukom. Njezin drugi album "The High Road", objavljen dvije godine kasnije, također je bio vrlo uspješan, osobito s hit pjesmom "Too Little Too Late", a do danas je prodan u više od tri milijuna primjeraka.

Pitate se što je pošlo po krivu? Nakon objavljena dva albuma, pjevačica se našla u borbi s izdavačkom kućom Blackground Records koju je tužila zbog nepridržavanja ugovora te neobjavljivanja albuma i pjesama. Tužba je rezultirala zabranom objavljivanja, kupovine i streamanja pjesama, a nagodbu su postigli tek 2013. godine. JoJo je nakon toga potpisala ugovor s kućom Atlantic Records s kojom je surađivala sve do 2017. godine, ali pravu slobodu je stekla tek napuštanjem i te izdavačke kuće i osnivanjem vlastite - Clover Music. JoJo je pod vlastitom kućom presnimila i ponovno objavila svoja prva dva albuma, što je taktika kojom će se godinama nakon poslužiti i Taylor Swift.

JoJo iza sebe ima ukupno pet studijskih albuma i šuška se kako će ove godine objaviti novi, ali se ona oko toga još nije oglasila. Ipak, obožavatelji će je moći gledati u mjuziklu na Broadwayju na što se odvažila jer je bila u potrazi za novim izazovima.

image

2019. godine na dodjeli Soul Train nagrada

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Stvarno sam to jako željela. Željela sam otići iz Los Angelesa, isprobati nešto novo i osloboditi prostor za nove stvari", otkrila je pjevačica. Nakon dugih priprema, danas joj se najstrašnijom čini mogućnost da Nicole Kidman, koja je lik Satine utjelovila u istoimenom filmu iz 2001., dođe na jednu od izvedbi. "Nervoza nije prava riječ za to što osjećam. Bila bih oduševljena jer je ona božica, jedna je od najboljih glumica ikada", poručila je glumica kojoj će život u New Yorku i uloga u mjuziklu biti dobar materijal i za memoare koje piše, a u kojima će otkriti svoju priču o djetinjstvu i sukobu s izdavačkom kućom.

"Noću sam Satine, a danju pišem o svom životu - osjećam se kao Carrie Bradshaw. Inspirirana sam."

Linker
26. travanj 2024 00:09