ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK
u Melbourneu

Povratak Elle Macpherson na pistu nakon 14 godina: Poglede plijenila mladolikim izgledom

Mladolika manekenka koja će uskoro proslaviti 60. rođendan, nosila je kreacije australskih modnih dizajnera, od dnevnog do večernjeg looka, raspuštene kose i s vrlo malo šminke.

Mladolika manekenka koja će uskoro proslaviti 60. rođendan, nosila je kreacije australskih modnih dizajnera, od dnevnog do večernjeg looka, raspuštene kose i s vrlo malo šminke.

Malo tko je ostao ravnodušan kada je legendarna manekenka, Elle Macpherson, otvorila modno događanje "Melbourne Fashion Festival" i prošetala se modnom pistom na kojoj se posljednji put pojavila prije gotovo 14 godina. Zadnji je put nosila reviju za Louis Vuitton u Parizu 2010. godine, a ovaj put se pojavila minimalno našminkana, raspuštene kose i sa samo njoj svojstvenim osmijehom. Plijenila je poglede mladolikim licem i vitkim stasom, pokazujući da još uvijek s pravom nosi nadimak "The Body" koji je dobila potkraj 80-ih, zbog naslovnice magazina Sports Illustrated Swimsuit Issue, a nadjenuo joj ga je magazin Time.

Treba dodati i to da se događaj održava u Royal Exhibition Buildingu u Melbourneu svakog ožujka, prikazuje recentna dostignuća australske modne scene i jedno je od najvećih u toj zemlji. Budući da će Elle Macpherson 29. ožujka proslaviti 60. rođendan, modna scena domovine odala joj je počast.

image

Povratak Elle Macpherson na modnu pistu

MEDIA-MODE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Zahvalna sam što se vraćam kući, ne zato što me se nužno doživljava kao ikonu, zahvalna sam što sam Australka. Zahvalna sam i na činjenici da sam imala izvanrednu karijeru koja mi je donijela neobična i zanimljiva iskustva", rekla je za Herald Sun manekenka i osnivačica australskog luksuznog brenda WelleCo dodataka prehrani.

Reviju je otvorila u odjeći brenda Viktoria + Woods, u puloveru u toploj boji karamele dok je još jedan identičan pulover ležerno zavezala i prebacila preko dugog, svjetlosmeđeg kaputa, piše Daily Mail. I njena torbica je bila u boji karamele, dok su široke prljavoružičaste hlače od satena odjevnoj kombinaciji dale glamurozni touch.

image

Revija u Royal Exhibition Buildingu, u Melbourneu

MEDIA-MODE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Posebnu pozornost privukla je noseći kreaciju poznate australske dizajnerice Biance Spender, prisutne na tamošnjoj modnoj sceni već deset godina. Njena modna vizija zime u Australiji temelji se na vedrim tonovima u boji sunca: slavna manekenka nosila je žuti trench kaput i hlače u sličnoj boji, kao da je htjela "poručiti" da su pastelne nijanse i te kako nosive u hladnijim danima. Uz to je imala Mary Jane balerinke, u skladu s trendom koji je zavladao modnim svijetom.

Ipak, najveće oduševljenje izazvala je treća kombinacija u kojoj se prošetala pistom na modnom događanju: bila je od glave do pete u crnom koja je, očito, njena boja. Nosila je odjeću dizajnera Adriana Norrisa i Edwine Forest udruženih u modnu kuću Aje. Ispod crnog blejzera nazirao se proziran top, uz njega je pokazala višeslojnu suknju s volanima od tila koja je lepršala za njom. Širok pojas zavezan u mašnu te kožnate natikače s visoko potpeticom, zaokružili su večernji look.

image

Australska zima u pastelnim tonovima

MEDIA-MODE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Australski mediji ranije su prenijeli njene riječi kako je zbunjena time što je njezin povratak na pistu dospio na naslovnice. U razgovoru za Sydney Morning Herald rekla je: "Ovo je samo evolucija rada. U svakom slučaju, prošlo je 11 godina otkako nisam bila na pisti ili 10 godina ili 15 godina ili koliko god bilo. Ovo je doista posebna prigoda jer želim podržavati australsku modu i mlade dizajnere. I volim Melbourne", zaključila je.

image
MEDIA-MODE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
28. travanj 2024 17:50