NOVI DOKAZI

Potvrdili tužitelji: Alec Baldwin bit će oslobođen optužbi za ubojstvo iz nehaja

Tužitelji odluku o odbacivanju optužbi donijeli su nakon što su istražitelji novim dokazima utvrdili kako je pištolj koji je Baldwin koristio modificiran.

Glumac Alec Baldwin bit će oslobođen optužbi za ubojstvo iz nehaja, potvrdili su specijalni tužitelji Novog Meksika zaduženi za slučaj pucnjave na setu filma "Rust". Osvrnuvši se na nove činjenice u slučaju, istaknuli su kako ne mogu ne mogu nastaviti s optužbama u zadanim vremenskim ograničenjima na temelju dokaza koji su im predočeni.

"Stoga ćemo odbaciti optužbe za ubojstvo iz nehaja protiv gospodina Baldwina kako bismo proveli daljnju istragu. Ova odluka ne oslobađa gospodina Baldwina kaznene odgovornosti i optužbe se mogu ponovno podići", istaknuli su tužitelji, dodavši kako će se njihova istraga nastaviti.

image

Alec Baldwin

SANTA FE COUNTY SHERIFF‘S OFFICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Tužitelji Kari Morrissey i Jason Lewis odluku o odbacivanju optužbi donijeli su nakon što su istražitelji novim dokazima utvrdili kako je pištolj koji je Baldwin koristio modificiran, rekao je izvor upoznat s istragom za strane medije. Otkrio je i kako će istražitelji ispitati oružje kako bi utvrdili opseg modifikacija koje su mogle utjecati na funkcioniranje pištolja.

Podsjećamo, Halyna Hutchins, snimateljica filma, pogođena je i ubijena metkom ispaljenim iz pištolja koji je držao Baldwin. Redatelj Joel Souza također je upucan i ozlijeđen, a Baldwin se izjasnio nevinim. Glumac i oružarica Hannah Gutierrez Reed optuženi su za ubojstvo iz nehaja u siječnju, a u četvrtak su tužitelji priopćili kako će optužbe protiv Gutierrez Reed ostati nepromijenjene.

Linker
19. travanj 2024 04:00