MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
NOVI BIZNIS

Pothvat od 4 milijuna funti: Leonardo DiCaprio ulaže u veganske tenisice

Američki glumac Leonardo DiCaprio već je godinama posvećen ekološkim inicijativama, a sada je svoje milijune odlučio uložiti u londonsku tvrtku koja se bavi proizvodnjom veganskih tenisica.

Američki glumac Leonardo DiCaprio već je godinama posvećen ekološkim inicijativama, a sada je svoje milijune odlučio uložiti u londonsku tvrtku koja se bavi proizvodnjom veganskih tenisica.

Leonardo DiCaprio odlučio se na pothvat vrijedan četiri milijuna funti koje ulaže u britansku tvrtku veganskih tenisica, čiji šefovi hvale njegovu istinsku ljubav prema brendu. Slavni je glumac proteklih nekoliko tjedana viđen u Londonu gdje je, osim što je provodio vrijeme s britanskim modelom Neelam Gill, očigledno privodio kraju dogovor oko milijunskog ulaganja.

Radi se o britanskom brendu LØCI koji tenisice izrađuje od recikliranog bambusa, pjene i gume. Mladi brend osnovan je 2021. godine, a pokrenuli su ga četvorica muškaraca među kojima je i poduzetnik Emmanuel Eribo, koji je sve o suradnji ispričao za Daily Mail. U njihove modele zaljubili su se i poznati pa su tako glumica Lily James i princeza Eugenie viđene kako nose njihovu obuću, a otkako je odlučio investirati nosio ih je i Leonardo Dicaprio.

image

Leonardo DiCaprio na St. Tropezu u tenisicama LØCI

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"On je velika zvijezda i razmišlja slično kao i mi i apsolutni je blagoslov imati ga u timu. Sretni smo što je prepoznao britanski brend", izjavio je Eribo koji je otkrio i da je slavni glumac iskren i jako ljubazan.

O partnerstvu se oglasio i DiCaprio: "Ponosan sam što sam ulagač u LØCI, brend posvećen smanjenju svog utjecaja na okoliš i usmjeren na stvaranje etičke obuće bez okrutnosti", misleći pritom na okrutnost prema okolišu i štetnom utjecaju na njega koji je problem mnogih velikih tvrtki i proizvođača, a DiCaprio je posljednjih godina uvelike okrenut projektima koji se odnose na klimatske promjene, pristup čistoj vodi, zaštitu biološke raznolikosti, očuvanje i pomoć u katastrofama te je radio i na podršci organizacijama i inicijativama posvećenim osiguravanju održive budućnosti.

Glumac je i u suradnji s UCLA Lab School osnovao Fond za stipendije Leonardo DiCaprio i program obrazovanja o klimi za učenike od predškolskog do šestog razreda koji će se pokrenuti prije školske godine 2023./24. Fond će pomoći u pružanju financijske pomoći učenicima u školi, gdje oko 40% obitelji treba financijsku pomoć, dok će Obrazovni program za klimatsku pravdu učiti učenike kako zaštititi planet kroz praktično učenje i nastojati potaknuti sljedeće generacije klimatskih lidera.

“Čast nam je partnerstvo s Leonardom DiCapriom”, rekao je kancelar UCLA, Gene Block. „Širenje pristupa visokokvalitetnom obrazovanju i pomaganje mladim ljudima da prepoznaju potrebu za zaštitom našeg planeta ključni su ciljevi naše ustanove. Duboko smo zahvalni gospodinu DiCapriju što je na ovaj način uzvratio Lab School", dodaje Block govoreći o slavnom glumcu koji je i sam pohađao tu školu.

Linker
28. travanj 2024 09:13