#MeToo

Popularni glumac i reper dobio trinaest godina zatvora zbog trostrukog silovanja

Ljepota i talent donijeli su mu slavu i novac, ali bezobzirno i bahato ponašanje umjesto novih zvjezdanih poslova donijelo mu dugogodišnju zatvorsku kaznu koju će služiti u kineskoj tamnici.

Kris Wu bio je izuzetno popularan glumac, reper, pjevač i model, a sada je svjetla pozornice zamijenio mračnom zatvorskom ćelijom. Ovaj popularni kinesko- kanadski umjetnik na sudu u Pekingu dobio je trinaest godina zatvora zbog optužbi za silovanje koje su protiv njega i njegova dva prijatelja podignule tri mlade žene, optuživši ih da su ih 2020. napili i iskoristili. Kris Wu će u toj kazni odslužiti i godinu i deset mjeseci koje je dobio za napad na dvije žene koje su bile u alkoholiziranom stanju 2018. godine. U svakom slučaju, pokret #MeToo ženama je dao hrabrosti pa još jedan seksualni predator odlazi iza rešetaka.

image

Na filmskom festivalu u Shanghai dobio je nagradu kao najboilji mladi umjetnik

COSTFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Optužbe protiv Wua prva je u srpnju 2021. iznijela Du Meizhu, 18-godišnja modna i beauty influencerica koja ga je na društvenim mrežama optužila da ju je silovao na spoju dok je imala 17 godina i to dok je bila pijana. Du Meizhu ga je optužila da je isto radio drugim mladim ženama, među kojima su bile i dvije maloljetnice.

Wu je tada negirao optužbe i isprva se činilo da je policija stala na njegovu stranu. Ali ubrzo je tužitelj okruga Chaoyang u Pekingu izdao je službenu izjavu u kojoj je stajalo da je odobrio Wuovo uhićenje ‘nakon istrage u skladu sa zakonom‘.

image

Bio je i zaštitno lice za Bulgari

STRINGER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kris Wu proslavio se kao član južnokorejsko-kineskog boy benda Exo i njegove podgrupe Exo-M, bio je aktivan kao solo umjetnik i glumac u kontinentalnoj Kini, a glumio je u nekoliko hitova, uključujući Mr. Six i Journey to the West: The Demons Strike Back, koji su spadaju u kineske filmovima s najvećom zaradom u povijesti. U Hollywoodu je debitirao u filmu XXX: Povratak Xandera Cagea. Zatim je glumio u filmu Stephena Chowa, Putovanje na zapad: Demoni uzvraćaju udarac, glumeći Tanga Sanzanga.

image

S Justinom Bieberom 2018. odigrao je utakmicu NBA All-Star Game Celebrity Game u Los Angelesu

JAYNE KAMIN-ONCEA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA JAYNE KAMIN-ONCEA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

U veljači 2017. Wu je predstavljao Kinu na 59. godišnjoj dodjeli nagrada Grammy u Los Angelesu, a istog mjeseca prihvatio je poziv da igra na NBA All-Star utakmici. Magazin Forbes uvrstio ga je na svoju listu 30 Under 30 Asia 2017., kao jednu od najutjecajnijih mladih osoba koje su postigle značajan uspjeh u svojim područjima. Bio je zaštitno lice Louis Vuittona, Bulgarija, Porschea i L’Oréala, a sada će skupe brendove zamijeniti tamnicom iz koje će izaći s 45 godina.

Linker
19. travanj 2024 16:59