CELEBRITY PHOTO/AVALON/PROFIMEDIA
bliska obitelj

Poklon od 1,9 milijuna dolara: Ovako se Zendaya odužila tati

Zvijezda serije Euphoria i dvostruka dobitnica Emmyja, nikada nije tajila koliko su joj roditelji važni u životu, pa je odlučila razveseliti oca, bivšeg učitelja, a danas njezinog menadžera.

Zvijezda serije Euphoria i dvostruka dobitnica Emmyja, nikada nije tajila koliko su joj roditelji važni u životu, pa je odlučila razveseliti oca, bivšeg učitelja, a danas njezinog menadžera.

Iako ima samo 26 godina, Zendaya, američka glumica i pjevačica, za svoj rad je do sada primila više od dvadeset uglednih nagrada među kojima su i dva Emmyja za najbolju glumicu u seriji. Oba Emmyja, 2020 i 2022., donijela joj je uloga u popularnoj HBO- ovoj seriji Euphoria.

Svoju izuzetno uspješnu karijeru koju je započela s 14 godina u Disneyevom sitcomu Shake it Up, najviše zahvaljuje svojim roditeljima. Od malena su joj bili velika podrška, pratili su ju na svim snimanjima, a sada kada je već odrasla i ne treba joj pratnja, podrška su joj na društvenim mrežama. Nedavno joj je tata Kazembe Ajamu Colemana, umjesto dečka, glumca Toma Hollanda bio pratnja na dodjeli Grammyja. A tek je prije dvije godine otkrila da su joj se roditelji rastali još 2016., nakon osam godina braka, ali su ostali u dobrim odnosim i bezrezervna su podrška svojoj jedinici koja tvrdi da je zahvaljujući njihovom odgoju ostala s obje noge na zemlji. Mama Claire Stoermer je učiteljica zbog čega je Zendaya uvijek posebno cijenila obrazovanje.

image

Kazembe Ajamu Colemanom i Claire Stoermer sa svojom jedinicom

AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Dok sam odrastala, gledala sam mamu kako predaje u Oaklandu u Kaliforniji, u gradskim školama koje su uvijek bile nedovoljno financirane. Trudila se raditi više i bolje kako bi svojim učenicima usadila ljubav prema obrazovanju. Upoznavala ih je umjetnošću, vodila bi ih kroz Shakespeareova dijela, istraživala prirodu…Sve ono što nije bilo propisano obaveznim programom. Željela je da se djeca uzdignu iz njihovih ne baš bajnih životnih okolnosti i da im pokaže put prema boljoj budućnosti", izjavila je jednom mlada glumica koja je dodala kako bi garantirano bila učiteljica da nije ušla u showbusiness.

A učitelj je bio i njezin otac Kazembe Ajamu Colemana, koji se posljednjih godina pridružio Zendayinom menadžerskom timu. Otac joj je iz prijašnjih brakova podario i tri sestre i dva brata s kojima je također vrlo bliska, a kao najmlađoj u velikoj obitelji, tata je prema njoj uvijek bio posebno zaštitnički nastrojen. Pogotovo kada je u pitanju bio njezin ljubavni život.

"Provjeravao je svakog tipa koji me samo pogledao. Prvo su morali proći kroz tatin rentgen, a tek onda su mogli do mene", kazala je glumica koja je ovih dana svom ocu iz zahvalnosti kupila kuću i tako se pridružila Beyonce, Leonardu DiCapriju i Dwayneu Johnsonu koji su posljednjih mjeseci svojim roditeljima darovali nove domove.

image

Novi dom Zendayinog oca u Los Angelesu

RODEO REALTY/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Nije to baš velebna vila kakve posjeduju holivudske zvijezde, ali nema sumnje da će mu prostrana dvokatnica koju je Zendaya platila 1,9 milijuna dolara u predgrađu Los Angelesa - biti dom iz snova. Kuća od 320 četvornih metara ima pet spavaćih soba, prostrani dnevni boravak veliku okućnicu i bazen, a koliko je glumica bliska s o ocem nema sumnje da će koji put i ona u njoj prespavati.

Linker
26. travanj 2024 06:08