MATEA SMOLCIC SENCAR
Live je!

Pogledajte spot za Severininu pjesmu koja ‘kao da je pisana pincetom‘

Pjevačica je premijerno pokazala video spot za pjesmu čije je stihove napisao Dino Merlin.

Pjevačica je premijerno pokazala video spot za pjesmu čije je stihove napisao Dino Merlin.

"Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre…", stihovi su kojima započinje nova Severinina pjesma ‘Vjerujem u Boga‘, objavljena danas u podne, a koju autorski potpisuju Filip Miletić, producent, skladatelj i aranžer te Dino Merlin, autor stihova. Svoj doprinos pjesmi dao je i dječji zbor ‘Zagrepčanke i dečki‘, otpjevavši između ostalog znakoviti stih ‘‘Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…‘‘, dok Darko Drinovac potpisuje režiju za spot.

Koliko je jaka veza između Severine i pjesme, interpretirao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja. ‘‘Baš sam pomislio kako je talent jedna od rijetkih stvari koja se ne može kupiti i koju ne možeš nikom oduzeti. S njime se rodiš, pa sanjaš i ako puno radiš, na kraju s njim i od njega živiš. Glazba Filip Miletić, apsolutni vladar nota i možda reproduktivno najtalentiraniji autor i producent nove generacije. Tekst Dino Merlin, impresivno. Dino Merlin rijetko piše za druge, skoro pa nikada. Izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje, počinjem slušati.

image

Severina novi spot ‘Vjerujem u boga‘

MATEA SMOLCIC SENCAR

Prvo slušanje i dojam, Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i savršeno, kako on to zna i može, opisao ih i pretvorio u tekst ove pjesme. U samo nekoliko rečenica on uspijeva nešto što djeluje kao nešto nemoguće. Njegove pjesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pjesmi, gdje nepogrešivo ulazi u Severinin svijet boli, prevara i iskušenja, opisujući ih kroz igru s melodijom Filipa Miletića koja odmah ulazi u uho.

image

Severina novi spot ‘Vjerujem u boga‘

MATEA SMOLCIC SENCAR

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to pjeva svom emocijom i energijom zarobljenom i zatomljenom. Malo koji glas bi mogao doprijeti tako duboko do mene da me naježi na prvo slušanje. To može samo glas koji je proživio i preživio ispisanu priču pjesme. Baš zato će ovo biti vječna pjesma s poukom u kojoj će se, uvjeren sam, mnogi pronaći, jer je iskrena, istinita i introspektivna. Vjerujete u svaki otpjevani stih i suosjećate. Glas zarobljene djevojčice u ženi, a djevojčica i žena pjevaju na ivici suza, taj dojam mudro pojačava dječji zbor koji pjeva prateće vokale. Čudo! I onda, najednom, cinizam prelazi u nevjerojatnu energiju, u refren kojeg su u užitak doživljaja pretvorila tri nevjerojatna talenta (s početka priče). Ono zbog čega volimo glazbu. Trepere te dragocjene životne riječi, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njezina snaga.

image

Severina novi spot ‘Vjerujem u boga‘

MATEA SMOLCIC SENCAR

Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i vjeruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko kušnji i je li ljubav i dalje obostrana. Ova je pjesma i poruka i pouka, gdje i sama Severina pjeva da je sretna žena i da sreća prati hrabre.‘‘

Linker
26. travanj 2024 07:50