sinčić relja

Petra Kurtela o najslađoj podršci: ‘Iznimno je osjećajan i nježan, voli dijeliti s drugima‘

Plesne probe za Ples sa zvijezdama su u punom jeku, a Petra kaže kako ih vrlo dobro balansira s majčinskim obvezama jer, srećom, ima podršku partnera Igora Banovića.

Mnogi je i dalje pamte po ulozi Lane Kos u Zabranjenoj ljubavi, no glumica Petra Kurtela od tada je prošla dug put. Posvetila se kazalištu, pojavivši se u predstavama poput "Trnoružice", "Who the f*** is Biba" i "4 poze, sretan svršetak", a s partnerom Igorom Banovićem 2018. je dobila sinčića Relju.

Ovu modno osviještenu Zagrepčanku na društvenim mrežama prati gotovo 25 tisuća ljudi, a glavna zvijezda njezinog Instagram profila uvjerljivo je postao petogodišnji Relja. S druge strane, 2023. godina Petri je donijela novi izazov, sudjelovanje u showu Ples sa zvijezdama, koji je označio njezin veliki povratak na male ekrane. Iako ne krije koliko se veseli pokazati svoj plesni talent, glumica nam priznaje kako joj to istovremeno stvara i veliki stres.

image

Glumica kaže kako ima tremu zbog emisija uživo

SARA MORITZ CROPIX

"Veselim se i jako sam uzbuđena! S druge strane, već sam sad u stresu. Oblije me znoj kad god se sjetim da show ide uživo. Sudjelovanje u Plesu sa zvijezdama moja je velika želja još od prve sezone. Radi se o divnom projektu, u to nema sumnje, jedino mi nije jasno zašto se tremaroš poput mene voli izlagati ovolikom stresu. Po cijele dane se šaltam iz sreće i uzbuđenja u paniku", kaže Kurtela.

Na pitanje što joj je najveći izazov u showu, kratko odgovara - sve. Ipak, Petri ples nije potpuno stran jer se u djetinjstvu bavila sportskom i ritmičko-sportskom gimnastikom. "Ali to je bilo prije sto godina i nisam sigurna da će se osjetiti!", priznaje.

image

Priznaje kako je od sina mnogo naučila

SARA MORITZ CROPIX

Kaže da ne strepi od kritika žirija jer su joj svi simpatični te vjeruje da će njihove kritike biti konstruktivne i na mjestu. Zanimalo nas je i što joj je važno kod njezinog plesnog partnera.

"Da ima volje i strpljenja puno raditi. I da ima smisao za humor", ističe glumica.

Njezin životni partner i sinčić jako su sretni zbog što sudjeluje u showu, a Petra smatra da će Relji biti poseban doživljaj vidjeti mamu na televiziji jer ju je dosad imao prilike gledati samo u kazalištu.

Plesne probe su u punom jeku, a Petra kaže da ih vrlo dobro balansira s majčinskim obvezama jer, srećom, ima podršku partnera i sve se lako dogovore. Pitali smo je pleše li se i u njihovom domu ovih dana više nego inače.

"Ne, tu i tamo Relja i ja zaplešemo na neku dobru stvar, ali ništa češće nego prije", kaže.

image

Petra i Relja na špici

JOSIP MOLER/CROPIX CROPIX

Ovog su ljeta Petra i Relja osvojili mnoge svojim usklađenim, živopisnim modnim kombinacijama na zagrebačkoj špici, a glumica nam je otkrila koje su još njihove omiljene zajedničke aktivnosti.

"Relja ne posjeduje mnogo odjeće, a onu koju kupujemo (online) često sam odabire i to ga veseli. Preko dana smo vrlo ležerni i ne pridajemo mnogo pažnje odijevanju. Za posebne prilike damo si oduška, što nas veseli. Od biranja odjevnih kombinacija ipak nam je draži boravak u prirodi, trudimo se često planinariti ili šetati šumom. Volimo i putovati, odlaziti na predstave, u muzeje i slično", kaže i dodaje kako joj je Reljina peta godina života najbolja dosad.

"Uživam u svakoj sekundi, jer znam da ova ‘mila‘ faza može vrlo brzo završiti", istaknula je.

Dodala je da se trudi naučiti svog sina empatiji, zahvalnosti i proaktivnosti, ali i da je on mnogo toga naučio nju.

"On mene uči kako prihvatiti tuđi ritam koji je sto puta sporiji od mojega, i nisam baš najbolji učenik. Morat ću pitati svojeg plesnog partnera za pokoji savjet na tu temu", našalila se. Za kraj nam je otkrila i Reljin umjetnički talent koji je nedavno počeo izlaziti na vidjelo.

"Ne usuđujem se pripisivati mu trajne osobine, jer vjerujem da se sve može promijeniti. Ne želim ga već sad strpati u ladicu, nego se trudim voditi primjerom i nadati se da će postati OK lik. Ono što zasad pokazuje jest da je iznimno osjećajan i nježan, da voli dijeliti i podržavati druge. Često izražava zahvalnost i sreću. Što se umjetnosti tiče, već je mjesecima opsjednut radovima Ivana Kožarića, o kojem su učili u vrtiću. Gotovo sva djeca iz grupe su se zaljubila u njegove skulpture. Doma imamo na desetke Reljinih crteža ‘Kupača‘. Toplo preporučujem roditeljima da upoznaju djecu s Kožarićem, jer tu ima neka tajna veza!", zaključila je.

Linker
18. travanj 2024 16:40