SHUTTERSTOCK
Kao da su blizanke

Penelope Cruz i njezina sestra privlačile poglede na dodjeli španjolskog Oscara

Nevjerojatnu sličnost naglasile su istom, tamnom bojom večernjih haljina ostavljajući prisutne u nemogućoj dvojbi, odlučiti koja sestra bolje izgleda.

Nevjerojatnu sličnost naglasile su istom, tamnom bojom večernjih haljina ostavljajući prisutne u nemogućoj dvojbi, odlučiti koja sestra bolje izgleda.

Sestre Penelope i Monica Cruz pokorile su crveni tepih na nedavnoj dodjeli nagrada Goya, najvažnijeg španjolskog filmskog priznanja, premda ovaj put nisu bile među nagrađenima. Razlog je očit, holivudska glumica i njezina tri godine mlađa sestra izgledaju kao blizanke. Obje su za tu prigodu odabrale istu tamnu boju, kao da su htjele naglasiti sličnost.

Uz to, obje su u istoj branši, no Penelope je mnogo poznatija glumica. Jedina je Španjolka koja je prije 15 godina osvojila Oscara za sporednu ulogu u filmu Woodyja Allena "Vicky Cristina Barcelona". Bez obzira na to, među sestrama nema zavisti. Činjenica da nije diljem svijeta slavna poput sestre, Monici Cruz ni najmanje ne smeta. Nadarena je plesačica, a kad nema glumačkih angažmana nije joj problem prihvatiti unosne ponude za snimanje reklama.

image

Monica Cruz na dodjeli španjolskog Oscara

JORGE GUERRERO/AFP/PROFIMEDIA

Za razliku od tri godine starije sestre, 45-godišnja Monica tvrdi da je "uloga" supruge ne zanima. Kad je poželjela postati mama, poslužila se uslugama banke sperme, a danas ima predivnu devetogodišnju kćer Antonellu, koja je, kako kaže, njezin razlog za sreću. Kad su je jednom prilikom španjolski novinari upitali je li dvojila treba li to napraviti, odvratila je da nema vremena, živaca i volje čekati "onog pravog" kako bi se ostvarila kao majka. Njezina sestra u braku je sa španjolskim glumcem Javierom Bardemom s kojim se navodno, nakon dugog poznanstva, spetljala na setu filma "Vicky Cristina Barcelona", a danas imaju devetogodišnju kćer Lunu te jedanaestogodišnjeg sina Lea.

image

Penelope Cruz na glamuroznoj dodjeli nagrada Goya

DAVID CARBAJO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sestre često izlaze s djecom, a čak i tada, kada se ni malo ne trude naglasiti sličnost, u oči upada kako bi doista mogle biti blizanke. Ta činjenica dobro je došla holivudskom redatelju Robu Marshallu na snimanju filma "Pirati s Kariba: nepoznate Plime". Naime, značajnu ulogu u spektaklu imala je i Penelope Cruz, no zbog trudnoće s prvim djetetom u nekim ju je akcijskim scenama zamijenila sestra Monica. Malo tko je primijetio razliku.

Linker
26. travanj 2024 08:10