KRAJ LJUBAVI

Pandoro Gate pa razvod: Najmoćnija talijanska influencerica prolazi kroz bračni krah

Nakon što se mjesecima spekuliralo o razvodu Chiare Ferragni i repera Fedeza, sada je čini se i službeno kraj jer se njezin suprug iselio iz njihovog doma.

Samo par dana prije nego su vijesti o krahu braka preplavile talijanske i američke medije, influencerica Chiara Ferragni dala je veliki intervju za Corriere Milano u kojem brak nije komentirala, a na ruci je nosila vjenčani prsten. Tada je samo izgovorila kako su joj u ovom trenutku najvažnija djeca. Ipak, tema intervjua bio je skandal usred kojeg se našla početkom godine i koji joj je ozbiljno "narušio" temelje poslovnog carstva kojeg je gradila više od deset godina, pa se u intervjuu niti nisu previše doticali njezinog supruga, repera Fedeza.

Ipak, neke reakcije i odgovori sada - kada je Vanity Fair Italy razotkrio kako je Fedez iselio iz njihovog doma prošle nedjelje - imaju sasvim drugačije značenje. Iako se već mjesecima priča o krizi u njihovom braku, do sada su to uspješno demantirali, ali nakon što mjesecima nisu viđeni zajedno, a i na Instagramu ne dijele zajedničke fotografije, postalo je sve jasnije da Chiara uz poslovnu prolazi i kroz ljubavnu krizu.

image

Chiara Ferragni lani na Tjednu mode u Parizu

LAUNCHMETRICS/ SPOTLIGHT

Iako je na intervju za Corriere Milano stigla s osmijehom na licu i prstenom na ruci, na pitanje zašto je prošle vikende provela daleko od supruga, zašto u danima kada joj je teško nije s njim, Chiara je pogledala u pod pa izgovorila: "U nekim danima nije bio, u drugima jest". Pa je digla glavu i rekla: "U svakom slučaju, on je moj suprug. I prema mom mišljenju, u nekim kaotičnim situacijama, bolje je zadržati stvari između sebe. Prioritet je zaštiti obitelj i djecu. Što god da učinim, s njim ili bez njega, svatko može komentirati i imati svoje mišljenje. Ali ja se ne želim opravdavati, važnije mi činiti ono što smatram ispravnim - zadržati probleme unutar obitelji." Iako je bilo vidljivo da prolazi kroz krizu, Chiara nije željela otkriti da je Fedez iselio iz njihovog doma. Ipak, u jednom trenutku usred intervjua potiho je rekla: "Teško mi je pokazati svoje slabosti kada prolazim kroz njih.

Portal Milan Today donosi kako je Fedez otputovao u Miami nakon što je iselio iz zajedničkog doma, a na putovanju mu se pridružila njegova nova odabranica, njegova dosadašnja asistentica. Istovremeno su se pojavile i glasine o tome da je Chiara pronašla novu ljubav s talijanskim poduzetnikom Tomasom Trussardijem, ali niti jedan niti drugi se oko tih navoda nisu oglasili, već na svaki upit oboje odgovaraju da su im na prvom mjestu djeca.

image

Chiara Ferragni sa suprugom Fedezom o listopadu 2023.

ALESSANDRO BREMEC/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Nevolje donedavno najmoćnije talijanske influencerice koja se 2009. proslavila modnim blogom "The Blonde Salad", počele su nakon razotkrivanja skandalozne suradnje s Baloccom, jednim od najpoznatijih proizvođača pandora. Limitiranoj seriji kolača, koji se u Italiji i posvuda u svijetu jede tijekom blagdana, Chiara Ferragni dala je svoje prezime, navodno je sudjelovala i u njegovom kreiranju, a prodavao se za devet eura. Sav prihod trebao je biti uplaćen u dobrotvorne svrhe i pomoći liječenju teško oboljelih mališana. Radilo se, naime, o akciji za kupnju novog aparata za liječenje djece oboljele od osteosarkoma i Ewingovog sarkoma, u dječjoj bolnici u Torinu. Kad je akcija završila, pokazalo se da im Chiara nije uplatila najmanju obećanu donaciju od 50.000 eura - već tvrtka Balocco.

Novac od akcije influencerica je zadržala za sebe, stoga je tužiteljstvo u Milanu prošle godine započelo istragu. Da stvar bude neugodnija, Chiara Ferragni je tijekom desetak godina djelovanja kao modna influencerica, stekla bogatstvo procijenjeno na 40 milijuna eura, a može se pohvaliti s gotovo 30 milijuna pratitelja što joj na društvenim mrežama daje veliku moć.

Istraga je, pak, dokazala nepoštenu trgovačku praksu stoga je influencerica u prosincu 2023. kažnjena s milijun eura kazne, piše The Guardian. Poslije skandala, Chiara Ferragni pokušala se opravdati: "Donirat ću milijun eura bolnici za potporu skrbi za djecu. Ali to nije sve: radim to javno jer sam shvatila da sam pogriješila u komunikaciji. To je greška koju neću ponoviti u budućnosti. Potpuno ću odvojiti svaku dobrotvornu aktivnost, kojima se oduvijek bavim i čime ću se nastaviti baviti, od komercijalnih aktivnosti. Jer čak i ako je krajnji cilj dobar, to može generirati nesporazume ako nije bilo dovoljne kontrole nad komunikacijom", izjavila je.

No brojne tvrtke, među njima i Coca Cola, svejedno su joj otkazale suradnju. A nakon velikog influencerskog skandala kojeg sada nazivaju "Pandoro gate", Chiara se nosi i s raspadom svog braka.

Nekad rado viđen i fotografiran par talijanske društvene scene počeo je izlaziti 2016. godine. Prije šest godina vjenčali su se na Siciliji i dobili dvoje djece, sina Leonea i kćer Vittoriju.

Linker
01. travanj 2024 20:49