Nakon optužbi

"Otpisani" glumac Kevin Spacey vraća se na velika platna, njegov povratnički film stiže u ožujku

Dvostruki dobitnik Oscara vraća se u Hollywood glavnom ulogom u trileru o profesionalnom ubojici koji stiže u malo mjesto u američkoj zabiti i počinje svoj krvavi pohod.

Nekoliko mjeseci nakon što je u srpnju 2023. godine oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje četvorice muškaraca, Kevin Spacey vraća se na posao. Povratak "otpisanog" američkog glumca i dvostrukog dobitnika Oscara, školovanog na elitnoj njujorškoj umjetničkoj akademiji Juilliard School, najvažniji je mamac publici u trileru "Peter Five Eight" u kojem tumači ulogu plaćenog ubojice. Smrtonosan, hladnokrvan, beskrupulozan i precizan, tako ga predstavlja nedavno objavljeni trailer, čijih nekoliko scena otkriva i to da bi neumoljiv profesionalac ipak mogao skrivati slabu točku.

Napeti film o nemilim događajima u malom gradu u američkoj zabiti, kamo stiže Spaceyjev lik, režira Michael Zaiko Hall, a uz donedavno "otkazanog" 64-godišnjeg glumca s impresivnom holivudskom karijerom glume Rebecca de Mornay i njezina kćer, Sophia de Mornay O‘Neal.

Povratnički film holivudskog glumca, dolazi u kina potkraj ožujka ove godine, kad glumac će dobiti toliko čekanu zadovoljštinu. Naime, prije nego li ga je porota londonskog Southwark Crown Courta 26. srpnja 2023. oslobodila po svim točkama optužnice, vjerovalo se da je karijera velikog glumca prošlo svršeno vrijeme.

image

S kolegicom Robin Wright 2015., na premijeri treće sezone serije ‘House of Cards‘

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Problem je bio u tome što se kroz svjetske medije od 2017. do ljeta 2023. uporno provlačila optužba da je zloupotrijebio svoju slavu i moć kako bi izveo devet seksualnih napada na četvoricu muškaraca tijekom svog mandata umjetničkog direktora legendarnog londonskog kazališta, Old Vic, piše Daily Mail. Hollywood je, stoga, ignorirao Kevina Spaceyja sve dok nije sprao ljagu s imena.

Tijekom suđenja bio je savršeno miran, nije pokazivao ikakve osjećaje ni tijekom svjedočenja svojih tužitelja, ali kada se sve završilo, njegova emotivna izjava na stepenicama suda, nakon izricanja presuda, otkrila je da je u sebi proživljavao emotivni pakao.

"Pretpostavljam da mnogi od vas mogu shvatiti da imam puno toga za obraditi, nakon svega što mi se dogodilo. Ali želio bih reći da sam izuzetno zahvalan poroti što je odvojila vrijeme da pažljivo ispita sve dokaze i sve činjenice, prije nego što su donijeli odluku", rekao je potreseni glumac kojeg su optužbe skupo stajale.

image

Prvu nagradu Američke filmske akademije dobio je 1996., za ulogu u filmu ‘The Usual Suspects‘

BEI/SHUTTERSTOCK

Sud mu je naredio da plati 25 milijuna funta odštete producentima serije "House of Cards" zbog gubitaka nastalih njegovim otkazom 2017. godine. Tada se, naime, pojavila prva optužba za seksualno napastovanje glumca Anthonyja Rappa, a odnosila se na doba kad mu je bilo četrnaest godina. Glumac je zbog skandala iste 2017.godine, ostao bez uloge u trileru Ridleyja Scotta "All The Money In The World". Stoga ne iznenađuje da je tijekom svog svjedočenja na suđenja prošlog ljeta, rekao poroti: "Izgubio sam sve".

Sada, pak, sve polako dolazi na svoje. Osim uloge u filmu "Peter Five Eight", glumac je pozvan na konvenciju fanova žanra trilera "Monster Party 2024.", od 16. do 18. veljače u Sjevernoj Karolini. Organizatori su ponosno objavili da je donedavno nepoželjna zvijezda, potvrdila dolazak.

Linker
15. travanj 2024 06:04