FREDERIC J. BROWN AFP
bolna iskustva

Oprah Winfrey: "Ismijavanje moje težine trajalo je 25 godina"

Američka TV zvijezda u siječnju će proslaviti 70. rođendan, njezino bogatstvo procjenjuje se na 2,8 milijardi dolara, a u posljednje vrijeme izgleda bolje no ikad. Nikad nije skrivala svoju borbu s kilogramima, a sada je progovorila koliko su je boljeli zli komentari, ali i što joj je pomoglo da smršavi.

Američka TV zvijezda u siječnju će proslaviti 70. rođendan, njezino bogatstvo procjenjuje se na 2,8 milijardi dolara, a u posljednje vrijeme izgleda bolje no ikad. Nikad nije skrivala svoju borbu s kilogramima, a sada je progovorila koliko su je boljeli zli komentari, ali i što joj je pomoglo da smršavi.

U velikom intervjuu za magazin People, Oprah Winfrey osvrnula se na to kako su ju godinama javno kritizirali zbog viška kilograma. Američka TV zvijezda koja će krajem siječnja proslaviti 70. rođendan, ispričala je kako joj je bilo najgore kad se na televiziji emitirao njezin nezaboravni talk show „Oprah Winfrey Show”.

"Ismijavanje moje težine trajalo je 25 godina i već je poprimilo oblik javnog sporta. Sa stvarima koje su se pričale o meni i šalama koje su se zbijale na moj račun danas se ne biste mogli samo tako izvući”, objasnila je Winfrey koja je veliki dio života posvetila pomaganju drugima, pogotovo ženama i manjinskim skupinama.

image

Oprah Winfrey osvrnula se na to kako su ju godinama javno kritizirali zbog viška kilograma

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Kao posebno bolno iskustvo istaknula je trenutak s početka karijere, kada se "našla na tapeti" modnog kritičara Mr.Blackwella i završila na naslovnici magazina koji je već u naslovu pogrdno ismijavao njezinu težinu.

"Nisam bila ljuta. Jednostavno sam prihvatila to kao istinu i vlastitu krivicu. Osjećala sam tugu i sram, ali u tom trenutku ljutnja mi nije bila ni na kraju pameti”, objasnila je.

Prekretnica u njenom razmišljanju dogodila se tijekom snimanja panela „The State of Weight”, u kojem su sudjelovali stručnjaci za mršavljenje i liječnici. Tada se desio „aha moment”, trenutak u kojem je shvatila da je dugi niz godina neopravdano krivila sebe za prekomjernu težinu, dok je zapravo imala predispozicije koje snaga volje ne može kontrolirati.

Nakon ovog razgovora uspjela se osloboditi srama i posavjetovati se s liječnikom. On joj je prepisao lijek koji joj je pomogao u borbi s kilogramima, a zvijezda ga koristi i dan danas. Iako nije htjela otkriti o kojem se preparatu točno radi, Oprah izgleda doista sjajno.

image

Na dodjeli nagrada Academy Museum Gala zablistala je u strukiranoj ljubičastoj haljini brenda Dolce&Gabbana

MICHAEL TRAN/AFP/PROFIMEDIA

Nedavno je na dodjeli nagrada Academy Museum Gala zablistala u strukiranoj ljubičastoj haljini brenda Dolce&Gabbana koja je istaknula njezinu figuru. Inače, boja haljine bila je referenca na njezinu slavnu ulogu „Boja purpura” koja joj je 1986. godine donijela i nominaciju za Oscara.

Zvijezda je podijelila i da je osim spomenutog preparata pronašla i program koji joj je pomogao da promijeni cijeli životni stil. U programu "Weight Watchers” naglasak je bio na omjerima u prehrani, a u 15 mjeseci uspjela skinuti više od 20 kilograma.

Linker
27. travanj 2024 18:08